Dalarö

Dalarö är ett av den södra skärgårdens viktigaste och äldsta samhällen. Här har den stora farleden mot Stockholm passerat sedan medeltiden och lots- och tullverksamhet varit viktiga verksamheter. Platsen har i alla tider haft strategiskt värde för försvaret av huvudstaden.

Dalarö är ett av den södra skärgårdens viktigaste och äldsta samhällen. Här har den stora farleden mot Stockholm passerat sedan medeltiden och lots- och tullverksamhet varit viktiga verksamheter. Platsen har i alla tider haft strategiskt värde för försvaret av huvudstaden. Dalarö präglas av de smala gatorna som klättrar från havet och upp på åsen, hamnen med sin livliga trafik och de klassiska sommarvillorna med sina punschverandor. Under sommarmånaderna besöks Dalarö av en stor mängd turister.

I Dalarö finns flera gästhamnar med fullservice för besökande båtar, gott om caféer, restauranger, hotell och butiker. På andra sidan Lotsberget vid  Askfatshamnen ligger Schweizerdalen med sommarhusbebyggelse och en stor badplats med vita stränder. Norrut ligger halvön Smådalarö med den karakteristiska kvarnen som syns långt utifrån havet.

 

Samarbetspartners