Siaröfortet – En mystik doldis för alla åldrar

Se men inte synas

Siaröfortet är idag lätt att ta sig till och svårt att slita sig ifrån. Här är fortet som skulle stoppa fienden för hundra år sedan. Idag ett härligt utflyktsmål med badstränder och klippor, Skärgårdspensionat och restaurang. En destination för alla åldrar och generationer på bekvämt avstånd från Stockholm och Roslagskusten.

Adress: Siaröfortet, Kyrkogårdsön
Telefon: 08-273372
Email: fortet@antrophia.se
Webbsida: www.siarofortet.se

Bli fångad av Siaröfortet!

Siaröfortets kanoner pekar mot Furusundsleden där Finlandsfärjorna idag sveper förbi. Här befarade man att ryssen skulle komma efter första världskrigets utbrott och man byggde ett fort som skulle bromsa upp fiendens angrep och ge huvudstaden chans att mobilisera. Flera hundra man förlades i anläggningen som döljer sig i berget och idag är museum. Man skulle se men inte synas.

Nu har stora delar av fortet återställts till sitt ursprungliga skick och öppnats som museum för allmänheten.

Öppet dagligen från 23 Juni- 14 Augusti med guidade visningar av fortet och dess museum varje dag. Även öppet på helgerna i maj och september.

Övernattning i Skärgårdspensionatet under perioden 22 Juni - 13  bokas på www.siarofortet.se. Under försommaren, sensommaren och hösten välkomnar vi även grupper för konferens, festligheter eller annat arrangemang. För mer information ring 08-273372.

Skärgårdskrogen och Cafét med fullständiga rättigheter är öppet under sommaren och här serveras frukost, lunch, middag och svensk fika förstås.

Här kan ni även hyra vår bastu och relax, hyra kanot och utforska närområdet eller varför inte låna ett kubb eller boulespel och utmana kamraterna.

Varmt Välkomna!

Läs mer om Siaröfortet på www.siarofortet.se.

Waxholmsbåt från Stockholm, Vaxholm, Östanå färjeläge och Furusund. Egen båt till vår egen gästhamn.

Information! Innehållet är översatt med Google Translate och kanske inte stämmer till 100%!

Res till: Ljusterö

Sök resa med Waxholmsbolaget till Ljusterö