Runmarö

Tvärs över Nämdöfjärdens smalaste del utanför Stavsnäs, strax norr om Nämdö ligger Runmarö med ett hundratal öar och skär i sin omgivande arkipelag. Huvudön är en av mellanskärgårdens största och i byarna med till stor del genuin skärgårdsbebyggelse bor det idag drygt 250 invånare året runt.

Tvärs över Nämdöfjärdens smalaste del utanför Stavsnäs, strax norr om Nämdö ligger Runmarö med ett hundratal öar och skär i sin omgivande arkipelag. Huvudön är en av mellanskärgårdens största och i byarna med till stor del genuin skärgårdsbebyggelse bor det idag drygt 250 invånare året runt. Ön bjuder på vacker natur med unik flora. För att upptäcka öns inre rekommenderas att ta med eller hyra cykel, avstånden är ganska stora. Kajaker finns att hyra på Solberga.

Det ständigt närvarande havet erbjuder fina upplevelser för besökaren, här kan man bada och fiska, eller hyra kajak. Runmarö med sin skärgård är perfekt som utgångspunkt för paddelturer ut mot havsbandet.Det finns flera Bed & Breakfast på ön. Med egen båt kan man bland annat ankra i Norrviken på Storön, där Svenska Kryssarklubben håller till.

 

Samarbetspartners