Tynningö

Tvärs över fjärden från Vaxholm, söder om Rindö ligger Tynningö, en drygt 7 km långsträckt ö med en befolkning på cirka 400 åretruntboende. En befolkning som mer än fördubblas sommartid.

Tvärs över fjärden från Vaxholm, söder om Rindö ligger Tynningö, en drygt 10 km långsträckt ö med en befolkning på cirka 400 åretruntboende. En befolkning som mer än fördubblas sommartid. Ön har under historiens gång ägts av adelsmän och flera gånger använts som belöning för utförda tjänster, bland annat fick Stockholms borgare en gång ön i gåva för att de öppnat en av stadens portar åt Engelbrekt så att han kunde driva ut danskarna ur huvudstaden år 1436. 

Dagens Tynningö utmärks av vacker natur, cykel- och promenadvänliga vägar och fina vandringsleder. På ön finns lanthandel, pub med lunch och hämtmat, varv, dagis samt en av skärgårdens finaste konferensgårdar, Ljungbergsgården.

Varje år i slutet av november eller början av december anordnas en julmarknad vid lanthandeln och puben. Flera föreningar anordnar midsommarfester på ön. Det är ont om parkeringsplatser på ön. Bara 5 minuter från bilfärjan på Värmdösidan finns möjligheter att spela golf på Nacka Golfklubb.

 

Samarbetspartners