Djurö

Djurö

Fem mil öster om Stockholm i slutet av väg 222 och förbundet med det närliggande Stavsnäs via en vacker bro med storslagen utsikt över den stora Kanholmsfjärden, ligger Djurö. Innan landhöjningen ändrade geografin var den norra delen en egen ö och namnet Vindö finns kvar än idag.

Fem mil öster om Stockholm i slutet av väg 222 och förbundet med det närliggande Stavsnäs via en vacker bro med storslagen utsikt över den stora Kanholmsfjärden, ligger Djurö. Innan landhöjningen ändrade geografin var den norra delen en egen ö och namnet Vindö finns kvar än idag. Hamnen, Djurhamn har alltid varit en viktig hamn för sjöfarten med ett skyddat läge nära den stora segelleden utanför, idag finns här en av Kustbevakningens största stationer med en personalstyrka på 40 personer som förfogar över 3 fartyg och 5 mindre båtar.

På Djurö-Vindö bor runt tvåtusen invånare året runt och tio gånger fler på sommaren, strax intill bron ligger Djurhamn som är ett litet samhälle med hyreshus, villaområden, affärer, vårdcentral, bibliotek och skola. Norrut på Vindö finns utspridda villaområden och ett stort antal fritidshus.

Samarbetspartners