Resmål

  • Stockholms skärgård är fantastisk. Arkipelagen består av mer än 30 000 öar, kobbar och skär som utöver underbara naturupplevelser, klippbad och naturhamnar även bjuder på fantastiska restauranger och platser att övernatta.  


Norra skärgården
Norra skärgården
Norra skärgården har en fantastisk natur och har präglats av handelslivet mellan mellan Sverige och Åland. Längst upp i norr ligger den fantastiska ön Arholma som bjuder på en av skärgårdens vackraste solnedgångar. På Hotell Havsbaden i Grisslehamn råder lugnet och tystnaden. Ta ett djupt andetag och blicka ut över den obrutna horisonten.
Mellersta skärgården
Mellersta skärgården
I mellersta skärgården finns både folkliv, lugna vikar och en gudomlig ytterskärgård. Varför inte ta en Waxholmsbåt ut till Grinda över dagen eller ta en minisemester i skärgårdsmetropolen Sandhamn? När det är sommar ska man känna sanden mellan tårna – här finns sand så det räcker!
Södra skärgården
Södra skärgården
Stockholms södra skärgård är den del av arkipelagen som påminner mest om västkusten. Res landvägen till Nynäshamn, Dalarö eller Trosa. Eller med båt till någon av alla natursköna öar. Upplev skärgården med alla sinnen på Utö. Hyr cykel, bege dig till restaurang BåtsHaket på Ålö och sitt på bryggan och ät rökta räkor.
Mälaren
Mälaren
Mälaren ligger i landskapen Västmanland, Uppland och Södermanland och den har sitt utflöde i Östersjön. Mälaren har med sina öar och strandområden klassificerats som riksintresse.

Sök

Väl kategori nedan
Stäng