Möja

mitt i skärgården

Möja ligger geografiskt ganska exakt mitt i skärgården, med innerfjärdarna norr om Värmdö i väst och en egen skärgård i ost med Björkskär längst ut mot öppna havet. Det är en av de största öarna och här bor nästan 300 människor året runt

Möja ligger geografiskt ganska exakt mitt i skärgården, med innerfjärdarna norr om Värmdö i väst och en egen skärgård i ost med Björkskär längst ut mot öppna havet. Det är en av de största öarna och här bor nästan 300 människor året runtByarna är stora med skärgårdsmått och har till stor del kvar sin karaktär från förra sekelskiftet. Möja sjuder av aktivitet, bland de totalt runt 60 företagen finns bland annat båtvarv, snickeri, affärer, fiskförsäljning, vandrarhem och krogar. Ön har både skola och dagis. Affär och flera boenden är öppna året runt.

Ön är perfekt upptäcktsfärder av olika slag. Det går att hyra cykel både i Berg på södra delen och i Ramsmora längre norrut. I Berg kan man också hyra kajaker och ge sig ut i den vackra och skyddade Möjaskärgården med fina vikar och skyddade små skär. Det finns markerade vandringsstigar på ön. Det finns gästhamnar i Kyrkviken, Löka och i Långvik. Möjas stränder är ganska otillgängliga för bad och inga fasta badplatser finns. Bastu finns på Ostholmen. Där finns också en Öppen bod där det går att övernatta.

 

Samarbetspartners