Roland Svensson museet på Möja

Roland Svensson (1910-2003) tillhör de konstnärer som redan under sin livstid fick en plats i svenska folkets hjärtan.

Adress:  Ramsmora brygga
Telefon: 070-539 73 23
Email: srolandsv@gmail.com
Webbsida: https://www.rolandsvenssonmuseet.se/

Hans skildringar av den stockholmska skärgården och dess innevånare lever vidare med oförminskad intensitet. Roland Svenssons måleri och författarskap (bl a klassikern ”Skärgårdsliv i gången tid”) är värdefulla dokument över skärgårdsbornas tillvaro för inte så längesedan. Han är bl a representerad på Nationalmuseum, Göteborgs- och Malmös konstmuseer samt prins Eugens Waldemarsudde.

Intresset för hans konstnärliga gärning har växt under senare år. I museet speglas Rolands obändiga arbetslust ända ned till de konkreta arbetsplatserna i form av målar- och skrivarhörnorna. Dessa har sedan Rolands bortgång 2003 bevarats i hans gamla ateljé på Tornö och allt är nu flyttat till det nybyggda museet vid Ramsmora ångbåtsbrygga, där även en glasad vägg ger ett vidunderligt perspektiv ut mot den skärgård, Nassa och Gillöga, som låg Roland varmast om hjärtat.

Museet öppnade 2014 och har öppet dagligen under en sommarperiod och öppet efter överenskommelse resten av året.

Museet ägs av Sällskapet Roland Svenssons vänner och drivs ideellt av medlemmar i styrelsen. På sommaren har vi anställda guider för att kunna ha öppet dagligen.

Vi samarbetar med Wikströms fisk så kombinera gärna besöket på museet med ett besök på deras året-runt öppna restaurang.

Resa till:

Sök resa med Cinderella till Möja

Information! Innehållet är översatt med Google Translate och kanske inte stämmer till 100%!

Res till: Möja

Sök resa med Waxholmsbolaget till Möja

Sök resa med Cinderella till Möja