Kråmö Skärgårdsby

Välkommen till Kråmö, i en av Sveriges vackraste skärgårdsmiljöer.

Boka stuga på Kråmö och upplev storslagen
skärgårdsmiljö mitt i ett naturreservat!

Boka

Adress: Kråmö skrärgårdsby
Ort: 619 31 Trosa
Telefon: 0156-50 52 00
Webbsida: https://www.kramoskargardsby.se/stugor
 Följ oss på Facebook
 Följ oss på Instagram

Vi på Apelago är otroligt stolta över förtroendet vi fått att förvalta stugbyn på denna magiska plats! Kråmö har länge funnits i vår hjärtan & vi har under hela Apelagos livstid arrangerat middagar och aktiviteter ute på ön. Skärgården är vår hemmaplan och det är där vi vill verka.

Våren 2020 skedde ett intensivt röjningsarbete och renovering av merparten av stugorna. Sedan dess har vi på Apelago haft lyxen att ta emot semesterfirare som vill uppleva skogens ro och närheten till havet. Stugornas standard är enkel. Lyxen på Kråmö finns utanför dörren. Njut av det unika naturreservatet, klippor, havet eller varför inte den vedeldade bastun.
Så passa på, unna dig en tur till Kråmö, bara 30 minuter med båt från Trosa.
Under högsäsong håller den lilla kiosken öppet varje dag mellan kl 10.00 och klockan 17.00
Här kan du köpa, glass, kaffe, fika och andra förnödenheter.

BOKA BÅTTRANSPORT
Många som besöker oss på Kråmö tar sig dit på egen hand. För alla som inte har den möjligheten så erbjuder vi dagliga båtturer under högsäsonsperioden från Trosa gästhamn. Under för- och eftersäsong trafikerar vi torsdagar till söndagar. Biljetter säljs via hamnkontoret i Trosa gästhamn eller på vår hemsida. För mer information gällande turer, pris osv.
https://www.trosanyagasthamn.se

Våra stugor

Fregatten - 6 bäddar
Fregatten (cirka 50 kvm) är ett av de äldsta husen på ön, här tillbringade förr i tiden skärborgarna sina somrar. Över hundra år senare har nu du chansen att uppleva denna charmiga stuga. Skyddat belägen mellan klipporna och trädkronorna i hjärtat av ön har du brunnen med färskvatten utanför dörren och bara några barfotasteg ner till havet och klipporna. Alla våra stugor innehar eget dass i närheten. 

Galeasen - 6 bäddar
Galeasen (cirka 50 kvm) är ett av de äldsta husen på ön och uppdelad i två plan. Entréplan med ett sovrum, kök och matrum samt ett sovloft på övervåningen. Skyddat belägen mellan klipporna och trädkronorna i hjärtat av ön har du brunnen med färskvatten utanför dörren och bara några barfotasteg ner till havet och klipporna. Alla våra stugor innehar eget dass i närheten. 

Skutan - 6 bäddar
Skutan (cirka 35 kvm) är belägen under trädkronorna med en enastående utsikt över Askö och havet. Här kan ni njuta av solnedgången på verandan som vätter ut mot skärgården. Planlösningen består av två större rum. Ett kök med tillhörande matplats samt ett sovrum. Alla våra stugor innehar eget dass i närheten. 

Ejdern - 6 bäddar
Ejdern (cirka 40 kvm) ligger längst ut på klipporna med en enastående utsikt över Askö och Bokö. Här kan ni sitta i matrummet och njuta av den storslagna skärgårdsutsikten. Alla våra stugor innehar eget dass i närheten. 

Svanen - 4 bäddar
Svanen (cirka 30 kvm) med en fantastisk utsikt över Askö är vi säkra på att ni kommer trivas här i. Här finns en mysig glasveranda där man kan njuta av denna skärgården även när vädret inte är det bästa. Alla våra stugor innehar eget dass i närheten. 

Ekan - 6 bäddar
Ekan (cirka 35 kvm) ligger bland fruktträd och barrskog. Här vaknar man upp till en utsikt över hamnen, de tre öarna Högholmen, Notholmen och Tallholmen samt stora fältet och skogen på andra sidan. Denna stuga passar perfekt för föräldrar som vill kunna sitta på veranda och ha uppsikt över barnen som leker på gräset nedanför. Alla våra stugor innehar eget dass i närheten. 

Anden - 2 bäddar
När ni bor i Anden (cirka 20 kvm) bor ni mitt i hjärtat av skärgårdsbyn. Detta är en mysig liten stuga belägen intill en skogsglänta med havet och skärgården i bakgrunden.

Brygghuset - 4 bäddar
Här i Brygghuset (cirka 30 kvm) bor du bara några få meter från vattnet och klipporna samt att bastun bara är runt hörnet. Denna stuga är handikappanpassad med ramp till entrédörren och är centralt belägen i gästhamnen på Kråmö. Denna stuga består av ett rum med kök, matplats och sovrum i ett. 

Uttern - 4 bäddar
I Uttern (cirka 30 kvm) bor du ni med en enastående utsikt över hamnen och skogen. Här finns en mysig uteplats som ligger skyddad från vinden mellan skogen och klipporna. En liten men väldigt mysig stuga där sovplats, kök och matbord samsas i samma rum. Uttern är en av de ursprungliga husen på ön med många minnen i väggarna. 

Ytterskärgård utan fritidsbebyggelse. 7 distansminuter utanför Trosa. (30-40 min med inhyrd båt) N 58,50,8, O 17,38,4

Information! Innehållet är översatt med Google Translate och kanske inte stämmer till 100%!