Åbergs Museum

Ett utflyktsmål för hela familjen.

Världens enda konst-, serie och leksaksmuseum med egen djungel.

Adress: Kalmarvägen 10
Ort: 746 36 Bålsta
Telefon: 08-4110040
Email: info@abergsmuseum.se
Webbsida: www.abergsmuseum.se
 Följ oss på Facebook

Åbergs museum i Bålsta är ett utflyktsmål för hela familjen. En gammal 1800-tals ladugård har genomgått en stilig renovering och är världens enda konst- serie- och leksaksmuseum med egen djungel. Här finns en fantastisk samling serieinspirerad konst och serieoriginal på väggarna, en av världens främsta antika Disneysamling och Trazankojan i tre våningar med rutschbanan, hängbro och Hemliga Arnes labb. Här finns också världens enda och minsta Stig-Helmermuseum med rekvisita, foton och kostymer från filmerna om den gänglige nörden. Restaurangen med uteservering, lagar härlig hemlagad mat och hembakat fikabröd.

Utanför muséet ligger lekparken Banankontakt. Temat i parken är bananer, inspirerat av Trazan och Banarnes värld.Lekparken Banankontakt
…som ligger utanför museet är en unik park präglad av kreativitet och lekfullhet.
Lekparkens tema är bananer, inspirerat av Trazans och Banarnes värld. Här finns bland annat en 16 meter lång banan att klättra på, en bananrutschkana, studsmatta, banansandlåda, banangungor, vattenlek och möjlighet att köra Olyckans ambulans.
Banankontakt är en plats för alla barn och vuxna som gillar att leka!
Lekparken är skapad av Tor Svae som även ligger bakom bland andra Mulle Mecks lekpark och Anders Franzéns park.

Kommer du med bil följer du skyltarna. Pendeltåg till Bålsta, promenad 1,5 km, följ skyltarna eller ta buss 303. Kliv av vid hållplats ”Lindegårdsvägen”, busshållplats bakom museet.

Information! Innehållet är översatt med Google Translate och kanske inte stämmer till 100%!