Se & göra - Lidö Värdshus

På Lidö erbjuds möjlighet till både aktiv och rofylld ledighet, du väljer tempot!

Adress: Lidö Värdshus
Ort: 760 15 Gräddö
Telefon: 0176-404 99
Email: info@lidovardshus.se
Webbsida: https://lidovardshus.com/se-gra

Kom till Lidö och njut av lugnet. Här finns tid för det mesta. Äta och dricka gott på vår härliga uteservering. Fika eller drick ett glas vin i Oasen. Läs en bok eller spela ett spel. Ta en promenad eller joggingtur. Bada, hyr kajak, titta på bondens djur eller speja efter fåglar som t.ex. havsörn.
Avsluta dagen med bastu eller hyr en badtunna. På kvällen kan du njuta av musik till utsökt mat och storslagen natur.

Bastu & vedeldade badtunnor
Ett par hundra meter från värdshuset hittar ni vår bastu och två stycken badtunnor, alldeles i närheten av havet.

Bastu: 350 kronor/timme. Bokas senast två timmar innan.
Vedeldad badtunna: 1 750 kronor för två timmar. Bokas senast sex timmar innan.
Hyra handduk: 25 kronor

Badplatser
I viken, vid gästhamnen, hittar ni stranden med långgrunt bad. Perfekt för barnfamiljer. Lägg er att sola på stranden eller gräset runt omkring. Vid ångbåtsbryggan hittar ni ännu en strand. På öns östra sida hittar ni klippbad och längst norr ut, vid kanonen, finns det större klippor att hoppa från. Rekommenderas som en mindre dagsutflykt – packa med dig matsäck och ta en skön promenad genom ön för att sedan njuta av havet och den storslagna naturen.

Lekplats
Vid värdshuset finns en lekplats med gungor, hinderbana, fotbollsspel, kubb, boule mm. Från uteserveringen kan du lätt övervaka barnens lekar.

Musik på Lidö
Vi har några artister som förgyller våra sommarveckor och bidrar till att höja atmosfären ännu ett snäpp för våra gäster. Dem är mycket uppskattade och återkommer varje sommar.

Misael ”Molle”
För tionde året i rad kommer han tillbaka till Lidö! Misael ”Molle” Engström är sångare och gitarrist. Han vill att varje spelning ska vara unik, och med en otroligt bred repertoar ser han till att skapa musik i stunden. Med sina personliga tolkningar och en varm scennärvaro fyller han sommarkvällen med sväng och vackra harmonier. Han tar gärna emot publikens önskningar och kommer ha en Musikquiz varje fredag där det går att vinna priser och testa sina musikkunskaper. Han är även en flitigt anlitad DJ och har en egen Musikpodcast som man kan höra på hans hemsida.

Förutom musikquizet på fredagar så kan vi även höra Molles fantastiska stämma varje lördag från 18.00 på värdshusets uteservering som senare på kvällen går över i ett DJ-set.

Hyr Kajak, kanadensare eller SUP

Vill ni utforska ön från vattnet finns kajaker, SUP:ar och en kanadensare att hyra vid gästhamnen.
Ni kan även ringa och förbeställa om ni är flera personer som har tänkt att paddla tillsammans. Ring receptionen: 0176-404 99

Heldag: 350 kr/person
Halvdag (08.00-13.00 eller 13.30 – 18.30): 250 kr/person

Naturområden
Stora delar av ön är obebyggd. Här finns vackra promenadvägar och orörd naturskog med både lövträd och skira ängar. Vid Värdshuset står en ståtlig oxel, runt paviljongen växer ask och lönn.

Nordost om Österhamn finns hällmarksgranskog och de äldsta tallarna är så gamla som 200 år.

En del odlingsmarker finns kvar från det tidigare jordbrukslandskapet och ett nytt jordbruk startade 2002. Vid Norrsundet finns en fin havsstrandäng med artrik flora. Här hittar du blåklocka, natt och dag och även andra orkidéer. Här finns också gott om hallon och blåbär.

Ön har ett rikt fågelliv. Havsörnens silhuett passerar ofta förbi och störst chans att få se örnen är på våren och hösten. Fiskgjuse och duvhök häckar på Lidö, troligen också ormvråk. Andra fåglar är nötkråka, rosenfink, gransångare, gärdsmyg, spillkråka, skogsduva och häger.

Kanonberget på öns nordöstra udde är en nyligen nedlagd försvarsanläggning där en kanon lämnats kvar. Från Kanonbergets topp har du en underbar utsikt mot Havssvalget och öppet hav.

Vill du utforska ön från vattnet finns kajaker att hyra vid gästhamnen.

Båtluffa i Stockholms norra skärgård
Att båtluffa kan vara det perfekta sättet att uppleva den norra skärgården.

Med en unik blandning av kala klippor, blomstrande ängar och djupa skogar finns det något för alla. Här kan du trängas på havsnära uteserveringar eller grilla ensam med endast havet och naturen som sällskap. Med Arholma längst i norr och Fejan längst söder ut ges möjligheter till både vildmark och lyx. Här finns goda förutsättningar till backpackerlivet då du tar dig lätt mellan öarna, både med båtlinje eller för egen hand i kajak. Det finns många charmiga vandrarhem att välja på. För information och bokning: roslagen.se

Ribcharter
Roslagsevent bedriver ribcharter i hela Stockholms norra skärgård med Norrtälje som utgångspunkt.
De skapar både fartfyllda event men underlättar även tillgängligheten för privatpersoner och företag att nå både skärgårdskrogar och andra utflyktsmål i vår unika skärgård.

Välkommen att uppleva skärgården med oss på ett annat sätt!

Kontakta Roslagsevent för mer information och bokning: info@roslagsevent.se

Stridsbåt 90
Boka stridsbåt 90 tur och retur från Norrtälje till Lidö med middag på värdshuset. Perfekt upplevelse om ni vill hitta på något speciellt en kväll med kompisgänget eller familjen.

Det går även att arrangera utflykter och events för företaget, självklart efter just era önskemål!

Färdiga paketförslag finns!

Kontakta Stridsbåt90 redan idag för en upplevelse utöver det vanliga!

Fiske
Fiske är en fantastisk naturupplevelse, kul, ger tid för avkoppling och eftertanke samt är en fin möjlighet att knyta ovärderliga band med familj, vänner, kollegor eller affärsrelationer.

Fiske är också en aktivitet som fungerar för alla i en grupp och vanligtvis har alla någon slags relation till fisket. Fisket är ju världens största hobby!

En fisketur kan lätt sprängas in i en konferens på Lidö Värdshus alternativt så kombinerar du resan dit eller därifrån med fiske. Transporten blir då till en upplevelse!

Med familj och vänner kan du även uppleva detta oförglömliga äventyr.

Du behöver inte åka långt för att hitta både havsöring, abborre, gös och gädda, 2-3 timmar räcker.

Tillsammans med våra samarbetspartners är vårt mål att alla ombord, oavsett tidigare erfarenhet ska få lära mer om hur fisken lever och självfallet om själva fisket. Vi lägger det helt på er nivå och vi ser till att ni får den rätta utrustningen. Vi kan även ta hand om deltagare med funktionshinder.

Välkomna!

Waxholmsbolaget trafikerar Lidö året runt från Räfsnäs brygga. Sommartid når du Lidö direkt från Strömkajen i Stockholm med Blidösundsbolaget. Egen båt Lidö, N59°46,407 E19°4,526, ligger i Norrtäljevikens östra del, 1 nm norr om Räfsnäs och 3 nm söder om Björkö/Arholma. Bil söderifrån E18 mot Norrtälje. Vid Norrtälje fortsätt E18 mot Kapellskär, kör ca: 20km sväng sedan vänster mot Gräddö/Räfsnäs. Efter ca: 3,5 km sväng höger mot Räfsnäs brygga, parkera direkt till höger på besöksparkeringen (betalparkering). Gå till bryggan ca: 400m för färd med passbåten till Lidö. Restid från Stockholm ca 1 timme. Var ute i god tid! Buss från Stockholm/Norrtälje Från Östra station till Norrtälje, buss 676. Från Norrtälje till Räfsnäs, buss 631 eller 631X. Ta sedan passbåten till Lidö. Restid från Stockholm-Räfsnäs: 1 tim 50 min Restid från Norrtälje till Räfsnäs: 35 min www.sl.se Reguljär båttrafik till Lidö Från Räfsnäs brygga: 8 min Sommartid från Stockholm: 4 tim För båttider kontakta Waxholmsbolaget, tel 08-679 58 30 Waxholmsbolaget Båttaxi Refsnäs Sjötransport, tel 070 610 92 70 Enskär Sjöstansport, tel 070 692 83 83

Eventkalender 2020

v.25
Fredag 19 juni – Midsommarfika och dans runt stången 15:00. Midsommarbuffé 19:00
Lördag 20 juni – Midsommardagen med trubadur och DJ

v.27
Fredag 3 juli – Musikquiz med trubadur (Quiz startar ca 20:30)
Lördag 4 juli – Trubadur & SKAV – DJ set

v.28
Torsdag 9 juli - Jazzkväll med Svante Qvennerstedt Trio
Fredag 10 juli – Musikquiz med trubadur (Quiz startar ca 20:30)
Lördag 11 juli – Trubadur & SKAV – DJ set

v.29
Onsdag 15 juli – Lyxorkestern 
Torsdag 16 juli – Jazzkväll med Svante Qvennerstedt Trio
Fredag 17 juli – Musikquiz med trubadur (Quiz startar ca 20:30)
Lördag 18 juli – Trubadur & SKAV – DJ set

v.30
Torsdag 23 juli – Jazzkväll med Svante Qvennerstedt Trio
Fredag 24 juli – Musikquiz med trubadur (Quiz startar ca 20:30)
Lördag 25 juli – Trubadur & SKAV – DJ set

v.31
Torsdag 30 juli – Jazzkväll med Svante Qvennerstedt Trio
Fredag 31 augusti – Musikquiz med trubadur (Quiz startar ca 20:30)
Lördag 1 augusti – Trubadur & SKAV – DJ set

v.32
Torsdag 5 augusti – Jazzkväll med Svente Qvennerstedt Trio

Information! Innehållet är översatt med Google Translate och kanske inte stämmer till 100%!

Res till: Lidö

Sök resa med Waxholmsbolaget till Lidö