Dalarö – där historien och framtiden möts

ett nytt perspektiv på Sveriges historia

Jorden täcks till 70% av vatten. När människor lärde sig segla spreds kulturer till jordens alla hörn. Orter som ligger vid viktiga sjöleder blir extra betydelsefulla för kulturen. Dit kommer framtiden först. En sådan ort är Dalarö, tull- och lotsstation på den viktiga farleden in mot huvudstaden.

Adress: Dalarö Information – turistbyrå och gästhamnar Infoshop i gästhamnskontoret Askfatshamnen
Ort: 137 70 Dalarö
Telefon: 08 - 501 508 00
Email: info@dalaro.se
Webbsida: www.dalaro.se

Dalarö är en väl bevarad historisk idyll endast 40 km från Stockholm C. Kontakta oss på Dalarö Information så kan vi också kryddar vi ditt besök med en guidad vandring eller en skeppsvraktur i Sveriges första marina kulturreservat. Vi gör historiska arrangemang för stora eller små sällskap.

Vi ger dig ett nytt perspektiv på Sveriges historia. I vattnen utanför Dalarö finns världens bäst bevarade trävrak. På Dalarö Museum får du en resumé av en historisk by, som präglats av stormaktstiden på 1600-talet och av tull- och lotshistorien, av rysshärjningarna 1719, och av societets- och konstnärepoken på 1800-talet. I dag ett levande skärgårdssamhälle med 2000 året-runt boende och 15.000 sommarboende.

Välkommen till Dalarö – året runt – med Stockholms bästa väder.

Information! Innehållet är översatt med Google Translate och kanske inte stämmer till 100%!

Res till: Dalarö

Sök resa med Waxholmsbolaget till Dalarö


Alla artiklar