Båtutflykt till Skokloster Slott

Båtutflykt till Skokloster Slott

En naturskön båtfärd genom Mälaren

ölj med på en minnesvärd båtresa genom Mälaren och upplev Skokloster Slott med en slottsvandring. Färden från Stockholm går med M/S Evert Taube via den historiska rutten Mälarens Kungsled. Ombord serveras traditionell svensk fika och enklare luncher.

Boka

Adress: Strandvägen, kajplats 16
Telefon: 08 - 12 00 40 00
Email: bokning@stromma.se
Webbsida: https://www.stromma.com/sv-se/stockholm/utflykt...

Historian om Skokloster Slott
Detta fantastiska slott vid Mälaren är det största privatpalats som byggts i Sverige och en enastående byggnad. Arkitekturen, de intakta interiörerna och de utsökta föremålen gör slottet till ett av Europas främsta barockslott. Gården är känd sedan 1100-talet, men det nuvarande slottet uppfördes 1654–1676 av greve och fältmarskalk Carl Gustaf Wrangel under den svenska stormaktstidens mest blomstrande period.

I slottet hittar du unika målerier, barockmöbler och fantastiska konsthantverk, bland annat en glaskrona från 1672 som angripits av glassjuka.

Bländande prakt och glimrande skatter
Utställningen Drömmar om Skokloster – mellan slagfältet och stjärnhimlen. Utställningen berättar historien om Skoklosters slott och visar höjdpunkter ur slottets unika samling. En samling som innehåller världsberömda målningar, böcker, dräkter och himmelsglober.

Att kliva in i slottet är som att resa tillbaka till en tid som flytt, till adelns lyx och till en vardag som den sett ut under 350 år. Här finns möbler, tapeter, målningar och ädla stenar som alla bär på en historia.

Guidning på Skokloster Slott
Fri entré till slottet. Audioguide med elektronisk guidemaskin finns att tillgå, begränsat antal. Slottet anordnar liveguidad turer på slottet, biljett köper man i entrén.

Bryggor längs vägen
Under färden från Stockholm mot Skokloster stannar båten även vid Bolinders strand och Sigtuna. Läs mer och boka nedan.

Information! Innehållet är översatt med Google Translate och kanske inte stämmer till 100%!