Stora kanalturen till Gustavsberg

Stora kanalturen till Gustavsberg

Guidad båtutflykt, konst & shopping

Följ med på en naturskön utflykt till charmiga Gustavsberg ute på Värmdö genom vindlande kanaler och smala passager.

Boka

Adress: Strandvägen, kajplats 16
Telefon: 08 - 12 00 40 00
Email: bokning@stromma.se
Webbsida: https://www.stromma.com/sv-se/stockholm/utflykt...

Under färden berättar guiden om sevärdheter längs vägen och om M/S Gustavfsberg VII. Båten byggdes ursprungligen för att frakta porslin från porslinets mecca Gustavsberg till Stockholm. Färden går genom vackra Skurusundet som är kantad av spektakulära villor med spännande arkitektur och den smala passagen Baggenstäket.

Båten stannar till vid Hålludden på vägen där konsthallen Artipelag ligger och efter drygt 2 timmar anländer du i Gustavsbergs idylliska hamn. Här finns tid för att fynda glas och porslin samt besök på museet och konsthallen. Båtturen är guidad på svenska och engelska.

Restaurang & café med vacker utsikt
Ombord på klassiska M/S Gustafsberg VII kan du njuta av vacker utsikt över skärgården och lunch eller fika. Förgyll turen med att boka dagens lunch - välj mellan lax och kyckling.

I vårt KRAV-certifierade café ombord finns goda bakverk, matiga smörgåsar, snacks och dryck.

Framme i Gustavsberg
När du stigit av båten i Gustavsberg strosar du runt du bland mysiga restauranger och fik eller besöker Gustavsbergs porslinsmuseum - en del av Nationalmuseum. Museet bjuder på visningar, olika utställningar och en verkstad där olika aktiviteter äger rum.
I Gustavsbergs hamn kan du även passa på att köpa konstglas, porslin, husgeråd mm i oulet-butikerna. Ett utmärkt tillfälle att göra fynd!

Information! Innehållet är översatt med Google Translate och kanske inte stämmer till 100%!