Birka Vikingastaden

Birka Vikingastaden

Upplev vikingatiden för en dag

Gör en utflykt med båt via Mälaren ut till Birka, Sveriges första stad. I priset ingår båtresa med Strömma Kanalbolaget tur och retur, entré till museet och guidad visning av fornlämningsområdet.

Boka

Adress: Strandvägen, kajplats 16
Telefon: 08 - 12 00 40 00
Email: bokning@stromma.se
Webbsida: https://www.stromma.com/sv-se/stockholm/utflykt...

Vikingar på Birka
Här på Björkö mitt i Mälaren grundades på 750-talet vad som brukar kallas Sveriges första stad, Birka. Här byttes varor från när och fjärran och än i dag syns spåren efter de människor som föddes, levde och dog här. Idag utgör Birka ett av Unescos Världsarv.

Birkas grönskande Björkö
Björkö är en grönskande ö som dessutom bjuder in till natursköna promenader, svalkande bad och besök i fornlämningsområdet där guiderna berättar om vikingarnas Birka. Det händer alltid mycket på Birka under sommaren så se senaste nytt på Birkas hemsida.

Ta båten till Birka – flera bryggor längs Mälaren
Du kan åka båt till Birka från centrala Stockholm, Hovgården, Härjarö och Mariefred. Det tar mellan 15 min och 2 timmar beroende på avgångsplats.

Café ombord på båten
Ombord på M/S Mälar Victoria från Stockholm finns ett KRAV-märkt café där man kan köpa fräscha sallader, smörgåsar, fika, snacks, olika drycker som exempelvis läsk, vin och öl.

Restaurang Särimner på Birka
Det här är en KRAV-certifierad restaurang där inredning, maten och stämningen andas vikingatiden. Även menyn har rätter som är inspirerad från vikingatiden. Ölen kommer från mikrobryggerier på Adelsö och Helgö, som ligger nästgårds. Restaurang Särimner har en fantastisk utesevering med utsikt över Björkfjärden, som bjuder på makalösa solnedgångar.

Information! Innehållet är översatt med Google Translate och kanske inte stämmer till 100%!