Båtpodden


Båtpodden är en podcast om båt- och skärgårdsliv, men också om livet i stort. 

Podden berättar, ifrågasätter och inspirerar. 

Båtpodden tar upp miljö- och hållbarhetsvinklar inom båt- och skärgårdsliv, alltid med en inramning av glädje och sommarkänsla. 

Följ vår podcast på äventyr i Sveriges sommarskärgårdar. 

Vi ses på sjön!

Lyssna här!

Episod 1 

Förväntningar 

I episod ett av Båtpodden träffar vi båtfolk som förbereder sina kärlekar eller dåliga samveten inför sommarens säsong. 

Vi besöker Karlslunds Marina som är en av landets största Marinor.

Vi får höra om varför man skaffar båt, utmaningarna och glädjen med båtlivet men också berättelser om misslyckanden och semesteranekdoter. 

Episod 2 

Sjösättningen 

I episod två av Båtpodden besöker vi en båtklubb i Stockholm under själva sjösättningsdagen. 

Vi får höra tankar om båtlivets utveckling, grejen med båtliv. Du får framförallt känslan av sjösättningen, med gemenskapen och rollerna som det lätt blir. 

Du får också vara med när det går fel… 

Episod 3  

Elbåt 

I episod tre av Båtpodden hänger vi med det framgångsrika svenska Elbåtsföretaget X Shore vi besöker deras båtfabrik i Stockholm och får även komma ut på sjön med deras elbåt. Vi kör för fort, och är nära att välta några kanotister i djurgårdsbrunnskanalen och så pratar vi skillnaden el/bensin och tjusningen med elbåt såklart. 

Episod 4 

Yrkestrafik

I episod fyra av Båtpodden åker vi med Hurtig Rut på hennes trad i den mellersta skärgården. Skepparen Johan som är skärgårdsbo och är en riktig skärgårdsprofil berättar hur sjölivet utvecklats. Vi träffar kunder som tar emot leveranserna och uppleva hur det är att jobba och leva i skärgården. 

Episod 5

Seglingsregatta 

I episod fem av Båtpodden tar vi roddbåten till Onsdagsseglingarna där vi får gasta ombord hos två killar som gillar att tävla. Tävlingen slutar efter en tight rundning av en fågelkoloni med en genväg tillbaka till klubben där seglen är nära att glömmas bort vid tilläggningen. 

Episod 6

Seglingskurs 

I episod sex av Båtpodden lyckas vi på Baggensfjärden tajma in Tjejseglingskursen, Ta Rodret när de ankrat upp. Efter en olycka vid bordningen av skutan blir Båtpodden omplåstrad och får höra storys från jordenrunt-seglaren utan lokalsinne.

Sök

Väl kategori nedan
Stäng