Mycket skärgård nära stan

  • Naturskyddsreservatet Grinda är stockholmarnas semesterö nummer ett. Här finns djur, natur, bad och god mat i olika prisklasser. Gör en dagsutflykt, eller stanna över natten.
  • Grinda / Mellersta skärgården
Ett besök på Grinda varje sommar är en självklarhet för många semesterfirare i skärgården.

Grindas popularitet handlar säkert till viss del om att ön ligger på smidigt avstånd från stan. Den härliga båtresan från Stockholm tar bara mellan en och en och en halv timme. Men huvudanledningen till att ön är så omtyckt är förstås att det är ett riktigt smultronställe. Hela ön är ett naturskyddsreservat och man kan röra sig fritt överallt och bada där man har lust. På Grinda finns både en fin långgrund sandstrand som passar de mindre barnen och klippbad som är perfekt för den äventyrslystne badgästen. Det finns även gott om ängsområden där man kan rulla ut picknickfilten.

Äta på Grinda
På Grinda finns två populära restauranger och ett café i anslutning till lanthandeln. På Wärdshuset som ligger ett stenkast från gästhamnen finns allt från den klassiska fiskgrytan till exklusiva rätter. På Framfickan som ligger precis nere vid vattnet går det att snabbt få riktigt god skärgårdsinfluerad mat. Nytt för i år på framfickan är ett nytt trendigt koncept med skärgårdspizza. Din hund bjuds dessutom på vatten på båda restaurangerna medan du äter!

Lanthandel
På Grinda finns också en lanthandel med ett café som erbjuder nybakat och caférätter, och självklart även glass i alla former.

Bo i slott eller koja
Många kommer till Grinda över dagen men det finns gott om alternativ för den som vill övernatta. Från ett fint hotell till vandrarhem, stugby och camping. Dessutom finns en fin gästhamn för dem som vill bo över i egen båt.

Konferensparadis
Under högsommaren är Grinda semesterfirarnas ö, men under för- och eftersäsongen är det konferensgästerna som står i fokus. Här är det nischat mot miljöoch naturkonferens, det finns en konferenslokal i värdshuset, men många av konferensgästerna väljer att ta med sig blädderblocket ut. Och när man är klar med arbetet finns det alla möjligheter till härlig naturnära teambuilding. I samarbete med externa aktörer erbjuder Grinda allt från segling, fiske, ribbåtsutflykter, sjöflyg och duvskytte.

Läs mer på
grinda.se

Sök

Väl kategori nedan
Stäng