Resa i skärgården med Waxholmsbolaget

  • Du måste inte ha egen båt för att kunna ta dig runt i skärgården på ett smidigt sätt. Waxholmsbolagets båtar tar dig till många öar – både de välkända turistmålen och de oupptäckta pärlorna. Njut av en dagstur eller ta med tältet för en härlig öluff.
  • Stockholm / Mellersta skärgården

Köpa biljett
Enkelbiljetter köper du i förväg på biljettkontoret eller ombord på båten. En biljett kostar mellan 47 och 140 kronor i kategorin vuxen och mellan 35 och 92 kronor i kategorin pensionär, student och ungdom. Du lämnar biljetten till matrosen vid avstigning. Med reskassan laddad på ett Access-kort köper du enkel- eller tur- och returbiljett ombord och får rabatt när du rest för 750 kronor. En 30-dagarsbiljett kostar 790 kronor i kategorin vuxen, 520 kronor för pensionär, student och ungdom. Den börjar gälla vid det första resetillfället och laddas på ett Access-kort.

Kollektivt till sjöss
All Waxholmsbolagets trafik är en del av kollektivtrafiknätet i Stockholms län. Därför kan man inte boka plats ombord. Båtarna fungerar kort sagt som SL-trafikens  bussar och tåg, fast till sjöss. Är man tio personer eller fler och ska resa under högsäsong är det bra om man ringer kundtjänst och förvarnar. Om många stora sällskap har siktat in sig på att resa med en viss tur kan Waxholmsbolaget sätta in extrabåtar om det behövs.

Båtluffa
5-dagarsbiljetten/båtluffarkortet, kostar 445 kronor för alla och gäller i fem dagar. Biljetten börjar gälla från och med din första resa. För dig som är 7 – 19 år finns en 6-månadersbiljett för 1 360 kronor.

SEMAFOREN signalerar
att någon ska med båten På de respektive bryggorna i skärgården finns en rund fällbar skylt som kallas semafor.
Skylten ska vara fälld i lodrätt läge, som en vägskylt, när man väntar på båten. Det är en signal till personalen på båten att någon vill stiga på. Det är
viktigt att semaforen riktas mot fartyget så att den syns. Vid mörker behöver man en ficklampa att blinka med. Vid dimma går båtarna närmare in mot bryggorna för att kunna se semaforen. Därför är det extra viktigt att man riktar semaforen mot fartyget och väntar synligt på bryggan.

Sök

Väl kategori nedan
Stäng