Guidad båtutflykt till Sigtuna

Guidad båtutflykt till Sigtuna

Upptäck Sveriges äldsta stad

Vi reser med Strömma Kanalbolagets nyrenoverade M/S Evert Taube från Stockholm, genom vackra Mälaren till Sigtuna. Under båtresan berättar fartygsguiden om den historiska vattenvägen och sevärdheter längs vägen. Ombord på båten kan du njuta av en fika eller enklare lunch.

Boka

Adress: Strandvägen, kajplats 16
Telefon: 08 - 12 00 40 00
Email: bokning@stromma.se
Webbsida: https://www.stromma.com/sv-se/stockholm/utflykt...

Shopping, restauranger & caféer i Sigtuna
Sigtuna är Sveriges äldsta, ännu existerande stad. Med sin pittoreska träbebyggelse från 1700-, 1800- och 1900-tal är Sigtuna en stad fylld med historia. I Sigtuna finns mycket att se och göra. någon av alla kyrkor, tyda runstenar och besöka vikingabyn. För sommarflanören finns gott om kaféer, gallerier och shopping. Det sägs att Sigtuna är restaurangtätare än Stockholm och det finns verkligen massor att välja bland.

Sigtuna Museum & Art - fri entré
Vid lilla torg i Sigtuna ligger Sigtuna Museum & Art - ett museum för stora och små. På museet kan du se allt från vikingafynd till samtidskonst från Sigtunaområdet. Här finns också en drop-in-ateljén i museets trädgård samt en studio öppen för alla som vill skapa, leka och läsa.

Du får gratis inträde på museet Sigtuna Museum & Art mot uppvisande av din båtbiljett. På museets egna hemsida hittar du aktuella program och öppettider.

Information! Innehållet är översatt med Google Translate och kanske inte stämmer till 100%!