Tusen öars kryssning

Tusen öars kryssning

Guidad heldagsutflykt med måltider & besök på tre öar

Följ med på en exklusiv heldagskryssning där du under en dag får uppleva det bästa av Stockholms skärgård! Turen går med Strömma Kanalbolagets klassiska skärgårdsbåt M/S Waxholm III, byggd 1903, från Stockholm city genom den inre skärgården till den yttre skärgården. Turen guidas av fartygets egen guide och under dagen går vi i land på tre av skärgårdens mest välkända öar för en guidad tur. I biljetten ingår även förmiddagsfika, lunch, eftermiddagsfika och middag.

Boka

Adress: Strandvägen, kajplats 16
Telefon: 08 - 12 00 40 00
Email: bokning@stromma.se
Webbsida: https://www.stromma.com/sv-se/stockholm/utflykt...

Förstklassig service och tid för avkoppling
I samma minut som du kliver ombord på båten kan du släppa allt och bara fokusera på att njuta. Personalen ombord ger dig den absolut bästa servicen. När båten lägger ut från kaj i Nybroviken och glider genom Stockholms hamninlopp serveras förmiddagsfika med kaffe och smörgås.

Omsorgsfullt välkomponerade måltider
Krögarna Maria Svensson och Jesper Taube har tillsammans och med stor omsorg komponerat måltiderna och dryckeslistan för att du ska trivas ombord. All mat som serveras är lagad i skeppsköket av färska och väl utvalda råvaror.
Lunchen serveras i matsalen ombord strax innan eller efter att båten lagt till vid Kymendö.
Innan båten lägger till vid Bullerö och båten passerar öar som Nämdö serveras hembakt fikabröd och kaffe. Skåla in kvällen med kvällens fördrink innan du avnjuter en tvårättersmiddag i matsalen uppdukad med vita dukar medan båten glider genom Lindalssundet mot skärgårdens huvudstad Vaxholm. Baren med dryck, snacks och godis finns öppen hela dagen.

Guidning ombord & på tre skärgårdsöar
Fartygets guide kommer under hela dagen att berätta intressanta anekdoter, om de platser och sevärdheter som passeras. Båten lägger till vid tre skärgårdsöar under dagen.

Strindbergs Kymmmendö
Första stoppet är vid Kymmendö där guiden berättar mer om ön men också tar dig till gården som August Strindbergs refererar till som Hemsö. Du får också tid att på egen hand upptäcka ön, se Strindbergs skrivarstuga och gå genom fårhagarna. När båtens skeppsklocka ljuder är det dags att återvända och kliva ombord igen.

Bullerö naturreservat
Nästa ö att kliva iland på är naturreservatet Bullerö. Följ gärna med guiden upp till Rävenängen och hör mer om ön och platsen där Bruno Liljefors hämtat sin inspiration till sitt målande. Vid ängen ligger också Bulleröns skärgårdsmuseum. Även här får du tid att på egen hand promenera runt på ön, kanske du är sugen på att ta ett dopp? När det är dags att kliva ombord ringer skeppsklockan åter!

Skärgårdsidyllen Sandhamn
Sista stoppet är vid en av skärgårdens mest populära öar seglarparadiset Sandhamn, där gångvägarna kantas av pittoreska hus och trollska tallskogar. Följ med guiden till de äldre delarna av ön och lyssna till intressanta och kul historier om både dåtiden och nutiden.

Saker att hålla utkik efter
För många skärgårdsbor är M/S Waxholm III ett välkommet inslag i sommaren. Så vid flera passager står människor på sina uteplatser och bergknallar och vinkar glatt när vi passerar. Vi svarar med att vinka, använda ångtutan och skeppsklockan. Djurlivet i Stockholms skärgård är rikt och om du har tur så kan du ute vid havsbandet se både havsörn och gråsäl.

Information! Innehållet är översatt med Google Translate och kanske inte stämmer till 100%!