Pythagoras Industrimuseum

Här ägde historien rum

Högt upp på Södra berget i Norrtälje finns ett stycke spännande historia – motorfabriken Pythagoras.

Adress: Verkstadsgatan 6
Ort: 761 43 Norrtälje
Telefon: 0176-100 50
Email: info@pythagorasmuseum.se
Webbsida: www.pythagorasmuseum.se

Öppettider
Museet är öppet för bokade grupper året runt e ök. Utökade öppettider med möjlighet till spontanbesök under sommaren. För aktuell info se www.pythagorasmuseum.se

En gång i tiden tillverkades tändkulemotorer här som såldes över hela världen.
Idag står fabriken kvar i orört skick och visas som ett levande museum. Här finns berättelser om maskiner och människor, om hur världen såg ut under tidigt 1900-tal. Här ägde historien rum.

Det finns mycket att uppleva på museet. Förutom fabriksmiljön kan man besöka ett gammalt affärskontor och hälsa på i en arbetarbostad med kökstäppa och trädgård. Den nyfikne får veta mer genom utställningar, filmvisning och bildspel. Under guidade visningar får besökarna uppleva ljuden, lukten, lorten från förr. Tändkulemotorerna dunkar och remmarna i verkstadsmaskinerna smattrar i taket. Man kan också låna audioguide och ta sig runt i egen takt på museet.

Här finns något för hela familjen. I fabrikens vackra gamla provkörnings- och packhall hittar du Barnens Pythagoras, en plats där man kan leka och lära om teknik och mekanik, uppfinningar och kraftöverföring. Det finns små arbetsrockar att byta om till, stämpelur att stämpla in i och mycket annat kul. På bakgården kan man leka ännu mer.

Fabrikens gamla smedja rymmer idag ett trivsamt och charmigt kafé. Där kan man sitta och njuta en stund av atmosfären till en god kopp kaffe, inta enklare förtäring eller fördjupa sig i souvenirbutiken.

Hjärtligt välkommen!

Information! Innehållet är översatt med Google Translate och kanske inte stämmer till 100%!