Unik naturupplevelse på Riddersholms Naturreservat

  • Ridderholms Naturreservat är ett perfekt utflyktsmål i Skärgården som går att besöka året om. De natursköna omgivningarna är utspridda över ett stort område vilket gör att det finns mycket att uppleva, samtidigt som du och ditt sällskap kan få njuta av vistelsen relativt ostört.
  • Norrtälje / Norra skärgården

Lättillgängligt naturområde
Ridderholms Naturreservat är dessutom ett väldigt lättillgängligt område dit du kan ta dig med flertalet färdmedel, både via land och från vattnet. Området erbjuder en unik flora och fauna, omfattandes av 700 hektar som består av hälften land och hälften vatten.

Unik fauna och flora
Växtligheten i området innefattar allt från öppna ängsmarker och granskog till härliga lövlundar. Den kalkrika marken gör också att blommorna trivs extra bra. Vad sägs om hela 18 olika arter av orkidéer eller kanske gula gullvivor i massor? Även fågellivet är rikt där bland annat tranor häckar och kanske får du se en och annan havsörn sväva ovanför huvudet ditt.

Fastland mitt i skärgårdsnaturen
På reservatområdet kan du trosa runt på de cirka 20 kilometer långa strövstigarna med vackra omgivningar – i ett enastående gränsland mellan hav och land. En obebyggd fem kilometer lång strand sträcker sig även längs reservatet, helt tillgänglig för allmänheten. Att besöka naturreservatet är gratis, men det finns även guidade turer för dig som vill veta lite mer ingående vad det är du ser och upplever. Det finns också camping och vandrarhem för dig som vill bo över.

Sök

Väl kategori nedan
Stäng