Välkommen till FURUSUND!

  • Furusunds värdshus ligger precis vid vattnet i ett vackert gammalt tullhus som byggdes 1811. Värdshuset har totalrenoverats under våren och är nu lika härligt och välkomnande som under glansdagarna i mitten av 1900-talet.
  • Norrtälje / Norra skärgården

Under 1800-talet blev Furusund en högt ansedd bad och kurort både i Sverige och utomlands. Ön attraherade kungligheter och kulturpersonligheter som August Strindberg och Carl Larsson.

Tullhuset blir värdshus
I mitten av 1900-talet omvandlades det gamla tullhuset till värdshus och drivs sedan våren 2017 av Malin Jönsson och David Mattsson. Paret drev Fejans skärgårdskrog under många år och har sedan 2016 även hand om restaurangen ombord på det anrika ångfartyget s/s Norrtelje i Norrtelje hamn. Under vintern har de arbetat med att renovera och restaurera värdshuset. Målet är att sätta Furusund på kartan igen och få det att bli en självklar mötesplats för både privat- och företagsgäster. – Nu har vi tagit fram de gamla timmerväggarna i restaurangen och knackat fram tegelväggarna i baren. Det blir gammalt blandat med nytt och panorama fönster med ett fantastiskt ljusinsläpp ut mot havet, säger Malin.

Verksamheten växer
Malin och David ser fram emot att utöka sin verksamhet med Furusunds värdshus, hotell och gästhamn. Och utvecklingen är redan på gång. Där det tidigare varit ett hamncafé är det i sommar en hamnkrog med lättare mat. Altanen har byggts ut så att man numera sitter precis vid vattnet. – Gästerna kan njuta av en glass eller något att äta och ett glas vin. Det blir en härlig sommarstämning. Vi kommer även ha Aftersail på eftermiddagarna för att sedan fortsätta underhållningen på värdshuset lite senare på kvällskvisten.

GÄSTHAMN
I anslutning till Hamnkrogen på Furusund finns en fullutrustad gästhamn med cirka 80 platser där du som anländer med egen båt kan lägga till.

ÖVERNATTA
På hotellet finns det 16 fina och ljusa rum, de flesta med havsutsikt. Under 2018 kommer hotellet renoveras och det finns planer för ett utökat antal rum.

Läs mer på
furusundvardshus.se

Sök

Väl kategori nedan
Stäng