Drottningholms slott

Ett kungligt slott och världsarv

Välkommen till världsarvet Drottningholm! Upplev en historisk miljö av internationellt högsta klass med höjdpunkter som Hedvig Eleonoras paradsängkammare, den storslagna slottsparken och det kinesiska lustslottet. Slottsbutik och kafé.

Adress: Drottningholm
Ort: 178 02 Stockholm
Telefon: 08-402 6100
Email: info.drottningholms-slott@royalcourt.se
Webbsida: www.kungligaslotten.se
Öppettider:
Se våra aktuella öppettider på vår hemsida!

Gör en dagsutflykt till Drottningholm och upplev en historisk miljö av internationellt högsta klass.

Drottningholms slott finns upptaget på UNESCO:s världsarvslista. Det är vårt bäst bevarade kungliga slott uppfört på 1600-talet i Sverige och som är representativt för all europeisk kunglig arkitektur från den tiden.

Tillsammans med det exotiska lustslottet Kina slott, slottsteatern och den storslagna slottsparken utgör slottsanläggningen en unik helhet.

Slottet byggdes efter franska förebilder av arkitekt Nicodemus Tessin den äldre på uppdrag av drottning Hedvig Eleonora. Flera kungligheter har sedan dess satt sin prägel på slottet.

Kungafamiljen flyttade in på Drottningholms slott 1981. Idag är slottet Kungaparets permanenta bostad. Rummen i slottets södra del är reserverade för Kungaparet. Dock är slottet och parken till största delen öppen för besökare året om.

Drottningholms slott är beläget på Lovön i Mälaren, i Ekerö kommun väster om Stockholm. Till Drottningholm kan man resa med Strömma kanalbolag från Stadhuskajen. Du färdas med ett fartyg från förra sekelskiftet.

Information! Innehållet är översatt med Google Translate och kanske inte stämmer till 100%!

Sök resa med Båt till Drottningholm till Drottningholm