Glashyttans Värdshus

På udden alldeles intill Södertelge Havsbad, dit många välbeställda Stockholmare kom för rekreation på 30-talet, ligger Glashyttans Värdshus. Värdshuset öppnade dörrarna för sina första gäster i juni 1933, då under namnet Semestergården.

Adress: Badvägen 31
Ort: 151 38 Södertälje
Telefon: 08-550 133 10
Email: info@glashyttan.se
Webbsida: www.glashyttan.se

Det namn som krogen bär idag, Glashyttans Värdshus, kommer sig av att det kring 1875 låg ett glasbruk alldeles här bredvid. Faktum är att om man gräver i marken ute på udden så kan man fortfarande hitta glas och skärvor från den tiden.

Krögare Niclas Blomstrand
I och med mitt yrkesval har jag alltid varit i kontakt med vin och mat och intresserat mig för hur dessa ska kombineras för att komplettera varandra. Intresset blev snart en passion och det går inte en dag utan att jag läser om olika viner och jag köper och provar viner så ofta jag kan.

Vin är en dryck som verkligen kan hänföra. Ett riktigt bra vin kan nästan vara en magisk upplevelse. Om man dessutom avnjuter det här ute på verandan en ljummen sommarkväll, då är det inte ”nästan” magi längre. Då är det magi.

Våra menyer
Genom att jobba efter ett utpräglat säsongstänk så justeras våra menyer över året för att se till att vi serverar det som är gott när det är som allra godast. Allt vi serverar är tillagat och bakat från grunden i vårt kök. Kvaliteten på råvaran är lika viktig som tillagningen.

Vi använder säsongsbaserade råvaror och lägger vikt vid det naturliga och närproducerade vilket även är miljöriktigt. Vårt utbud erbjuder variation och alternativ som gör att man kan njuta av mat som passar för alla tillfällen.

Information! Innehållet är översatt med Google Translate och kanske inte stämmer till 100%!