Rökeriet Fjäderholmarna

Stockholms närmaste skärgårdsö hittar ni 25 minuter från city.Till Fjäderholmarna kommer ni med båt från Strandvägen, Slussen och Nacka strand. Båtarna avgår varje halvtimme under högsäsong. Under hösten går båten endast tisdag – fredag från Nybroplan kl 18:00 eller 19:00 fram till den 23 oktober. Efter den korta båtturen genom Stockholms inlopp stiger ni av precis vid Restaurang Rökeriet.

Ort: 111 15 Stockholm
Telefon: +46 (0)8 - 716 50 88
Email: info@rokeriet-fjaderholmarna.se
Webbsida: www.rokeriet-fjaderholmarna.se/


Med två olika verksamheter på en restaurang så finns det alltid något gott för varje plånbok och smak. All mat tillreds på plats. Våra berömda rökta räkor och lax röker vi dagligen med en blandning av En- och Alspån efter gammal nedärvd receptur. Menyerna komponeras av köksmästare John Kumerius.

OM RÖKNING
Rökning är en gammal konserveringsmetod, men idag använder vi metoden främst som smaksättning.Det är en form av en långsam kokning samtidigt som det är en kemisk behandling. Röken består av en komplex sammansättning av ämnen, närmare bestämt 200 stycken.Rökning förhindrar oxidation och hela processen ger smak av bränt trä. Röken från olika träslag ger olika smak åt fisken.Vi använder oss av en blandning av al och enspån som blötläggs ett dygn innan rökning.Fisken förbehandlas med en lag av salt och socker för att få fram smak och hållbarhet. Vi använder oss av både kallrökning då man röker vid en lägre temperatur på 10-27 grader i 1-8 dygn samt varmrökning vilket innebär en rökning vid högre temperatur på 65 grader och kortare tid på 2-4 timmar.

Strömma tar dig till Fjäderholmarna på bara 30 minuter från centrala Stockholm Nybroviken/strandvägen kajplats 13.
Alla turer stannar vid Nacka Strand ca femton minuter efter avgång från Nybrokajen.

Information! Innehållet är översatt med Google Translate och kanske inte stämmer till 100%!

Res till: Fjäderholmarna

Sök resa med Waxholmsbolaget till Fjäderholmarna

Sök resa med Fjäderholmslinjen till Fjäderholmarna


Alla artiklar