Siggesta Gård På Gården

På Siggesta Gård finns det alltid något kul att göra utomhus.

Det bästa är att det är öppet året runt. Ta med dig barnen på utomhusaktiviteter som ni alla kommer gilla och avsluta med en god lunch i vår restaurang. Vill du prova på alla våra aktiviteter så rekommenderar vi att ni köper ett aktivitetsband.

Adress: Siggesta Gård
Ort: 139 90 Värmdö
Telefon: 08–56280120
Webbsida: https://siggestagard.se/pa-garden/

Öppettider
Nu öppnar vi alla dagar i veckan from 6 juni
Gården är öppen
09- 18 söndag- tisdag
09-21 onsdag- lördag

Aktiviteterna är öppna varje dag

Årets NYHETER!

SUP - brädor
Kajaker
Mountainbikebana


Discgolf
Framför er ligger en utmaning. Det må se lätt ut, men skenet bedrar. Känslan när ni hör rasslet när discen träffar korgen, den känslan kommer ni vilja uppleva igen - vi lovar! Discgolf är framför allt en nöjesaktivitet. Ta det lugnt, ha kul och håll uppsikt över andra som befinner sig på banan.

Skogshinderbana
Vi har byggt en hinderbana i skogen som består av ett antal aktiviteter i olika svårighetsgrad. Banan är byggd i en fantastisk skogsdunge där du och din familj, dina vänner eller ditt företag inte bara får spänning och aktivitet utan också en naturupplevelse. För de minsta har vi byggt några kojor och älgar att klättra på och vi vill gärna ha hjälp att bygga fler kojor i skogen… För de äldre barnen och vuxna finns det även en parallellbana som ni kan utmana varandra på.

Äventyrsgolf
År 2003 byggdes vår äventyrsgolfbana, Värmdö Runt, en tematiserad minigolfbana på 18-hål där varje hål är en miniatyr av en byggnad eller ett föremål ur Värmdös kulturhistoria. Så du kan också lära dig en hel del under tiden som jakten på spiken äger rum… Vid varje hål hittar du en spelanvisning och en kort historia om just den miniatyr du ska spela dig genom, över, under eller runt. Varje hål har två vägar att välja mellan, en röd, svårare väg och en grön, lättare väg. Röd bana är för vuxna, grön bana för barnen – eller för dem som är nybörjare.

Fotbollsgolf
spelas med fördel med koncentration och vinnarskalle. Vi har två fina niohålsbanor anlagda som riktiga golfbanor med bunkrar, dammar och hinder, med lätt och svår tee på några hål, så att alla kan utmana varandra. Det gäller att tänka taktiskt, vara koncentrerad och inte överskatta sin förmåga att sparka långt och rakt… Hålen är från ca 20 meter och upp till 120 meter långa och alla har olika svårigheter som ska övervinnas innan bollen slås i hål – men du, lämna dubbskorna hemma, inga glidtacklingar!

Våra djur
På gården har vi en fin lekplats med en stor sandlåda och annat kul. Det finns flera vandringsleder och stigar runt gården för alla åldrar. I början av Träsktrollens stig står en av Sveriges största och äldsta ekar. Siggesta ek är ett naturminne och mäter i omkrets hela 868cm. Det gör eken till en av de allra största ekarna i Mälardalen och den hamnar på ungefär tolfte-femtonde plats bland kända svenska jätteekar i hela Sverige. Ingen vet riktigt hur gammal den här eken är, men gissningsvis är den runt 700 år gammal!Siggesta Gård har blivit ett populärt utflyktsmål för familjer och företag. Bara en dryg halvtimme från storstan får man uppleva en del av landet. Vi har djur på gården året runt. Höns, getter, hästar och fina alpackor som alltid bor på gården . Till sommaren får de utökning från granngården , då kommer får, lamm och en och annan ko och hälsar på. Ponnyridning och stallet på gården drivs av Siggesta stall. För dig som bara vill uppleva naturen finns det flera fina vandringsleder.

Träsktrollens stig
På vår barnsligaste stig hittar du gårdens troll, vi kallar den Träsktrollens stig. Stigen är som en sagovärld där du kan följa med i den tillhörande sagan, Sagan om Träsktrollen, eller fantisera själv! Här finns också ett troll som samlar på nappar för den som vuxit ifrån och flera bänkar att fika vid. Passa på att köpa med dig fika ut till stigen i restaurangen, delin eller orangeriet, där finns också personal som kan visa vägen!

Siggesta Gård ligger på norra Värmdö i Stockholms skärgård, 4 mil från city.

Information! Innehållet är översatt med Google Translate och kanske inte stämmer till 100%!

Res till: Värmdö

Sök resa med Waxholmsbolaget till Värmdö

Läsvärt om: Värmdö


Alla artiklar