Klintsundet marina-Lanthandel

Trots storleken på vår affär så försöker vi hålla ett stort sortiment av livsmedel, helst ekologiska, kött, fisk och skaldjur men även kiosksortiment och allehanda friluftsartiklar.

Adress: Lagnövägen 157
Ort: 184 95 Ljusterö
Telefon: 08-542 43 243
Email: info@saltochsol.se
Webbsida: klintsundetmarina.se/lanthandel

Vi har en kaffebar med en riktig espressomaskin och med nybakat bröd. Vi kan servera enklare måltider. Vi är återförsäljare för Watski båttillbehör, all form av dykutrustning. Utöver detta kan vi ordna färsk fisk och all typ av bröd och konditorivaror till dagen därpå. Ring och beställ.

Kött
Vi driver själva en besöksgård och bondgård Resta Gård med småskalig uppfödning av lamm, gris och nöt. Vi har även mjölkkor och en grönsaksodling och allt är KRAV-certifierat. Vi har dock tagit det en nivå till och håller djuren med sk etisk djuruppfödning vilket betyder att djuren får leva ett så naturligt liv som möjligt. De får äta naturlig mat så som gräs och hö, inga kraftfoder bara för att de skall växa så fort som möjligt. Deras avkommor får dia länge och leva ute i hagar och marker, även grisarna. Detta betyder att de växer långsamt men du kan äta vårt kött, korv och pålägg med gott samvete och det känns i varje tugga. Vill du läsa mer om gården kan du göra det här

Fisk
Att få tag på färsk fisk ute i skärgården är konstigt nog väldigt svärt. Fisk på sommaren är fräscht och grillkvällar med kött blir många men då längtar åtminstone vi efter fisk. Vi har fisk av absolut bästa kvalitet. Vi har inte möjlighet att hålla ett stort utbud men vi kan få hem färsk fisk till dagen därpå och tar emot beställningar måndag tom torsdag.

Fågel
Vi beställer ankbröst och ekologisk kyckling från de bästa producenterna i Frankrike. Det är visserligen inte närproducerat men de har ett stort utbud och den bästa kvaliteten på fåglarna. De är fantastiska i smaken och det är svårt att finna något motsvarande i vanliga affärer då vår leverantör normalt sätt bara levererar till restauranger.

Skaldjur
Vi har djupfrysta skaldjur men även färska ibland. Vi har skärgårdens i särklass bästa kräftor när den säsongen drar igång. Det vågar vi påstå efter att i två år fått sådana omdömmen av våra kunder. Även skaldjur kan vi ta hem, alla varianter, till dagen därpå. Languster, hummer, kungskrabba, havskräftor mm som också är goda att grilla.

Grönsaker
Vi har ett stort utbud av ekologiska grönsaker. Vi tar hem flera gånger i veckan och om du inte hittar vad du söker så kan vi beställa hem så att du har det på eftermiddagen dagen därpå. Vi har även grönsaker odlade på vår gård, Resta gård. Vill du läsa mer om gården kan du göra det här

Frukt
Vi älskar också frukt, både närproducerade men även exotiska. Vi håller ett stort utbud av frukt och bär. Vi försöker att köpa svenskt men får anpassa oss till vad som finns för säsongen. Om du saknar något så kan vi ta hem det till dagen därpå. Säg bara till så ordnar vi det.

Med buss: Bussförbindelse finns med SL buss 626 från Danderyd. Hållplats Klintsundet. Med båt: Om du kommer söder ifrån, från Gällnan så finns broöppning tillgänglig mellan 8-20 varje dag under juni-juli-augusti. Telefonnummer till brovakten är 08-54243180 Med bil: När du kommit av färjan över till Ljusterö så kör du vägen och svänger vänster vid två tillfällen där det är skyltat Östra Lagnö. Tar ca 15 min.

Information! Innehållet är översatt med Google Translate och kanske inte stämmer till 100%!

Res till: Ljusterö

Sök resa med Waxholmsbolaget till Ljusterö