Restaurang Varvet

Mitt på Högmarsö varv, i en verkstadsbyggnad från sekelskiftet eller strax före, ligger Restaurang Varvet. Här och på kajen utanför serveras varje sommar en skön blandning av svenska och franska klassiker, medelhavsmat och ibland något asiatiskt eller kanske amerikanskt.
Varvets tolkning av svensk sommar, helt enkelt.

Adress: Högmarsövägen 83
Ort: 760 19 Furusund
Email: info@restaurangvarvet.se
Webbsida: https://www.restaurangvarvet.se/

Öppettider:
Se vår hemsida för aktuella öppettider

På Varvet är maten är i fokus, men vi gillar vin nästan lika mycket. Här hittar du en koncis men charmig vinlista, med både säkra kort och glada överraskningar. I baren beställer du med fördel någon av alla våra spritzar eller väljer just din favoritversion av gin & tonic.

På Varvet på Högmarsö vill vi att det ska kännas som helg varje dag på semestern. Därför ser vi till att det händer saker hela tiden, och allra helst på vardagar. Upplev ostrononsdag, törstig torsdag med vinprovning eller cocktailgästspel och livemusik på en måndag hos oss. Håll utikik på vår hemsida vad som händer när.

Som sig bör har Varvet massor av båtplatser, som är fria för restaurangens gäster. Det går också fint att ta sig till Högmarsö med bil, då åker du bilfärja den sista biten. Buss 632 och 634 från Norrtälje stannar strax ovanför färjeläget.

Bil till Högmarsö
Kör på väg 276 från Åkersberga eller Norrtälje, vid Penningby vägskäl, sväng av mot Furusund på väg 278. Kör strax över 1 mil och följ sedan vägskylt mot Högmarsö. Skylten står på vänster sida men avfarten är en skarp högersväng. Följ vägen ner till Högmarsö färja som går från Högmarsö enligt tidtabell. (Om du har iPhone kan du ladda ner en app med färjans avgångstider här eller direkt i Appstore.) Högmarsö färja är en betalfärja; du betalar när du åker tillbaka till fastlandet.

Åka kommunalt till Högmarsö
Buss 632 och buss 634 avgår från Norrtälje busstation. Avstigning vid Högmarsö vägskäl. Gå över vägen och promenera ca 200 meter ner till Högmarsö Färja.

Båt till Högmarsö
Vi har gott om flytbryggor med plats för båtar av de flesta storlekar. Om du har en väldigt stor båt, ring innan du kommer så kan vi troligen hjälpa till att hitta en bra båtplats. Sjökortsnummer för Högmarsö är 612. Farleden mot Åland går förbi precis utanför Högmarsö. Det går också att åka passbåt till Högmarsö, antingen från Stockholm, eller från Furusund. Båten stannar på Högmarsö brygga som ligger ca 1,3 kilometer från Restaurang Varvet.

GIN & SPRITZ I SKÄRGÅRDEN
3 JULI – Vi får besök av Stockholms bränneri med exklusiv ginprovning och pop-up-bar!  Läs mer och köp biljett till ginprovningen på Facebook – kolla vår sida facebook.com/restaurangvarvet eller sök på Stockholms bränneri.

UTOMHUSBIO
23 JULI – Vi visar kortfilmen Bröl av roslagsfilmaren Pontus Edvinsson. Visning börjar vid 21 med en presentation av regissören. All får popcorn, dock är antalet platser begränsat till 50, så föranmälan krävs. Maila till info@restaurangvarvet.se

SOMMARENS MÅNDAGSMUSIK

6 JULI – De Södervisa spelar Cornelis Vreeswijks bästa låtar
13 eller 14 JULI – Svenska Lyxorkestern bjuder på lyxig bordsunderhållning från sin extremt breda repertoar
20 JULI – Lisa & Herr C spelar egna låtar blandat med svensk sommar från herrar som Winnerbäck och Dylan.
27 JULI – Annelie & Isabel omtolkar hits och klassiker på sitt unika sätt med melodisk stämsång och mycket känsla

Boka bord för middag eller kom och bara lyssna och häng i baren. Artisterna spelar mellan ca 19–21.

OSTRONONSDAG
Varje onsdag i juli från klockan 17 serveras ostron och champagne till specialpriser. Alkoholfria alternativ finns såklart. Det går fint att beställa ostron direkt i baren, du behöver alltså inte boka bord för att komma och äta ostron hos oss.

TEMATORSDAG
Varje torsdag håller Klara en vinprovning med ett tema som kunde varit din utlandssemester. Schema över teman kommer snart! Vinprovning förbokas via mail till info@restaurangvarvet.se och förbetalas med swish. Priset inkluderar 5 viner och passande tilltugg. Läs mer om varje provningsresa och boka här!

STEKSÖNDAG
På söndagar kan den som tycker det är töntigt eller tråkigt att vi inte har nötkött på menyn frossa i steak minute med pommes frites och bearnaisesås. OBS! Söndag 28 juni har vi tyvärr ingen steksöndag. 

DAGENS LUNCH
Måndag till fredag lunchtid (12–15) serverar vi förutom vår ordinarie meny en enklare dagens rätt för 150 kronor. Om du vill veta exakt vad vi serverar en viss dag, maila oss på info@restaurangvarvet så svarar vi så snabbt vi kan. Måndag 29 juni är dagens lunch matjessill med gräddfil, rödlök, brynt & färskpotatis.

KRÄFTSKIVA
Onsdag 6 augusti kan du fira kräftpremiären hos oss! Menyn som är lagom för 2 består av 1 kilo svenska kräftor med tillbehör (ost, bröd & knäckebröd, smör, dillmajonnäs) varsin liten chokladpudding & kaffe. Pris kommer under säsongen, då det beror på säsongspriset för kräftor. Endast förbokning. Maila till info@restaurangvarvet.se OBS att bokning är bindande från 1 vecka före kräftskivan. Förbetalning via swish.

BARTÖMNING
Lördag 8 augusti stänger vi för säsongen. Tyvärr kan vi på grund av corona inte upprepa förra årets supersmäll till bartömning, men vi hoppas på en härlig sista dag ändå och återkommer med info om hur vi kommer att göra den minnesvärd.

Information! Innehållet är översatt med Google Translate och kanske inte stämmer till 100%!

Res till: Högmarsö

Sök resa med Waxholmsbolaget till Högmarsö