Nyckelvikens Herrgård

Stockholms härligaste Julbord!

Välkomna till Nyckelviken där Du välkomnas av värdinnor klädda i traditionella 1700-tals kläder. Här serverar du sedan en egen Bischoff som avnjuts till toner av Trubaduren Bellman.

Boka

Adress: Nyckelviksvägen 1
Ort: 131 49 Nacka
Telefon: 08-718 00 21
Email: info@nyckelviken.com
Webbsida: nyckelviken.com/

Nyckelvikens Herrgård, känd från TV-programmet "sommarpratarna" ligger femton minuter från Stockholms centrum, men väl där känns det som att man har rest till en annan tid. Vi rekommenderar att man tar båten från kajplats 14 på Strandvägen. Det tar en halvtimme så är man framme vid ångbåtsbryggan. Sen väntar en kort promenad upp till herrgården i allén som kantats med tända marschaller, där man sedan välkomnas av värdinnor i 1700-talsskrud. Väl på plats bjuds det på en Bischoff gjort på Nyckelvikens egna recept. En Bischoff är en vinbål med bas av pomerans och citrusfrukter. När drinken är serverad, avnjuter man toner från deras Bellmanstrubadur som under kvällen även går runt bland alla bord och underhåller.

Julmaten.
För de flesta så är det ju maten som är det väsentliga vid julbordet och här på herrgården erbjuder de ett klassiskt julbord med alla de mest typiska svenska julrätterna på buffén såsom sylta, Janssons frestelse och så julskinkan förstås. Här bjuds även på deras egen snaps gjort på trädgårdens havtorn och bli därför inte förvånad om sällskap under kvällen kommer dansandes och sjungandes "Nu är det jul igen".


2019 Serveras Julbordet 30 nov -21 december. Boka redan nu för att säkra dina platser!

Priset är 695 kr inkluderat välkomstdrink och underhållning.
OBS - Familjens julbord med tomtebesök (upp till 12 ÅR) Söndagar. Barn mellan 3-11 år 30 kr/år.
Onsdag - lördag från kl 18:30
Söndagar från 16:30 förutom 1 december då vi öppnar kl 17:00
Lunchsittningar möjliga för grupper om minimum 40 personer.
Sittningar möjliga Måndag - Tisdag för grupper om minimum 40 personer.
OBS - Bryggan avstängd i år så tyvärr går det endast att komma landvägen.

Tips! Boka hela Nyckelviken exklusivt för Er Julfest (Minimum 80 personer)

För att komma till Nyckelviken kan du ta buss 71, 404 eller 443 från Slussen mot Jarlaberg. Stig av vid hållplats Jarlaberg, och promenera ner till Nyckelviken.

Du kan även ta buss 409 från Slussen mot Skuru, hållplats Bråvallaplan, följ Törnrosavägen tills den övergår till Lärkstigen. Från Lärkstigen går det en skogsväg in i Nyckelvikens naturreservat.

Buss 410-423 mot Ektorp C eller Nacka sjukhus; en promenadväg till Nyckelviken börjar intill Ektorps skola eller vid Bråvallavägen.
Om du går via Bråvallavägen:
Följ vägen åt vänster vid den stora rondellen i Ektorps C. (1)
Gå förbi Nacka sjukhus (2) och under motorvägen (3). Strax efter motorvägen går en väg i en böj åt höger, in under Ektorpsvägen och ut på andra sidan. Det är Bråvallavägen. Följer man stigen rakt fram som börjar vid vändplanen vid slutet av Bråvallavägen kommer man fram till Nyckelviken.

Med bil
Från stan med bil kommer man via väg 222 och tar av vid Nacka Centrum. Ta vänster i rondellen, kör över motorvägen, ta höger i rondellen mot Jarlaberg och ta sedan av vid Nyckelviken. Från Värmdö tar man av Jarlaberg, åker förbi Nacka Forum, tar höger i rondellen över motorvägen och sedan som ovan. Det finns tre bilparkeringar längs Nyckelviksvägen.

Information! Innehållet är översatt med Google Translate och kanske inte stämmer till 100%!

Res till: Nacka

Sök resa med Waxholmsbolaget till Nacka


Alla artiklar