Välkommen till gårdens hjärta - Köket! Vi älskar att laga mat på det som växer och betar runt omkring vår gård . För oss är det en självklarhet att ta vara på örterna i örtträdgården, ogräset som
Vi älskar att laga mat på det som växer och betar runt omkring vår gård . För oss är det en självklarhet att ta vara på örterna i örtträdgården, ogräset som växer fritt, rapsen som odlas på åkrarna och hjortarna som springer i skogen. Vi lagar allt från grunden och är stolta över det. Vår restaurang har öppet året runt , här serveras dagens lunch, brunch och festmåltider. På gården finns också en delikatesstillverkning, där tillverkas att femtontal egna produkter såsom frukostcrunch och egen ketchup. Vi undviker socker, vitt mjöl och tillsatser i våra egna produkter. Från köket serveras varje dag vällagad mat och fika. Sommartid är både Orangeriet och vår DELI öppna för fikagäster och på vintern serveras fika i Restaurangen och vår DELI alla dagar i veckan. Helger maj-september serverar vi vår populära brunch.
Närproducerat och gårdsnära är att vi i år kommer att utöka vår köksträdgård med växthus och ytterligare 700m2 till totala 1500 m2 odlingsmark. I syfte att så småningom bli självförsörjande på grönsaker och örter men också att vi odlar all humle till Värmdö Bryggeri i vår trädgård.
Vi är extra stolta över detta projekt då det också är ett integrationsprojekt som vi gör tillsammans med Bereket och Regen från Eritrea som gjorde en praktik hos oss i somras. Bereket har haft egen gård i sitt hemland och kom med idén om en trädgård på Siggesta Gård. Vi kommer att hjälpa honom att förverkliga sin dröm och samtidigt få ett tillskott till vårt utbud och koncept som vi tror kommer bli mycket uppskattat.
Våra gäster kommer kunna plocka med sig en påse närodlat hem och vi kommer också ha aktiviteter med inslag av både vildvuxet och odlat. Plocka nässlor och få med dig ett recept, skörda tomat och ett recept på gårdens tomatsoppa, lär dig hitta ätbart i den vilda naturen runt gården m.m