Glashuset

Glashuset

Restaurang, lounge & bar

Vi har velat skapa en inbjudande oas. En mötesplats, en destination för stockholmare och deras vänner och Stockholmsbesökare från när och fjärran som kan ta del av Strandvägens unika och fantastiska atmosfär. Menyn avspeglar svenska smaker av skog, land & hav med ett närodlat tänk. Glashuset har ett unikt och centralt läge och ligger i hjärtat av Strandvägen och vi har självklart öppet alla dagar i veckan, året runt.

Adress: Strandvägen,Kajplats 18
Ort: 114 40 Stockholm
Telefon: 08-666 02 02
Email: post@glashuset.com
Webbsida: glashuset.com
 Följ oss på Instagram
Se vår hemsida för aktuella öppettider

Om Glashuset
Glashuset har med sitt enkla och rena formspråk varit ett landmärke i Stockholm sedan 1955. Det ritades av den välkände och framgångsrike arkitekten Peter Celsing och var faktiskt den första arkitektritade bensinstationen i Sverige.

2018, efter ett stort antal olika verksamheter, var det äntligen dags att transformera Shellmacken till en renodlad restaurang och brasserie med matsal, barer och uteserveringar. En oas mitt i storstan en tillflyktsort som förflyttar dig till en hägring.

Framtidsvisionen är att bygga ett glashus till så att Glashuset får en tvilling att den anpassas och transformeras till 2020 talet och på ena delen bygga en takterrass. Men planerna slutar inte där, vi vill även bygga ut pontonerna så att Glashuset blir Stockholms nya levande hamn destination.

Boka Förtöjningsplats
Glashuset och Stockholms Hamnar välkomnar dig som vill besöka Stockholm med yacht. Vi hjälper dig med de tjänster du behöver för Yachten under besöket, exempelvis med elektricitet (16, 32 och 64 amper) och vatten under vistelsen. Det här gäller yachter och större fritidsfartyg - längre än 12 meter. Givetvis hjälper vi dig med Catering efter dina behov, inget är för litet eller för stort.

Information! Innehållet är översatt med Google Translate och kanske inte stämmer till 100%!