Klintsundet marina-Hyra vattenskoter & kajak

Vattenskotrarna är beläget vid Klintsundet, sundet mellan Västra och Östra Lagnö. Från Ljusterö sticker Lagnöarna, som en 1,2 mil lång arm, rätt ut i några av Stockholms skärgårds allra vackraste vatten med närhet till ytterskärgården.

Adress: Lagnövägen 157
Ort: 184 95 Ljusterö
Telefon: 08-542 43 243
Email: info@saltochsol.se
Webbsida: klintsundetmarina.se/vattenskoter

Till oss kommer ni smidigt med bil eller SL-buss. Ljusterö står i förbindelse med fastlandet via en bilfärja mellan Ljusterö färjeläge och Östanå färjeläge. Bilfärjan är gratis och kör vanligtvis två till tre tur-och-retur-svängar per timme. Det är onödigt och svårt att försöka passa en viss färjetur, vi rekommenderar att ni åker till Östanå och helt enkelt tar första färja som kommer.

Knappa in ”Lagnövägen 157, 184 95 Ljusterö” i din smartphones GPS-karta så ser du exakt var vi finns belägna.

Nya vattenskoters

Våra vattenskotrar är YAMAHA VX Deluxe®

Så här beskrivs den av YAMAHA:
Det är en mycket pålitlig och sportig DOHC-motor
med hög prestanda
VX Deluxe drivs av väl beprövade superlätta, vattenkylda, 4-cylindriga motor på 1052 cc med DOHC och 20 ventiler.
Elektronisk bränsleinsprutning (EFI) gör motorn till den mest bränsleeffektiva i branschen med jämn effekt, låg bränsleförbrukning och avgasutsläpp. Den stora bränsletanken på 70 liter gör att du kan köra längre.
HyperFlow jetpump ger ordentligt med tryck
Vassa sjöegenskaper och kittlande prestanda kännetecknar VX Deluxe och dess enastående bett och acceleration skapas genom en kombination av högt flödesintag, Hyper-Flow jet pump med högt tryck och impellern i rostfritt stål, som roterar i ett precisionstillverkat hus.
Nytt RiDE-system (back med elektronik
för intuitiv fartminskning)

Det revolutionerande nya RiDE-systemet förändrar din körglädje och ökar varje förares känsla av förtroende, oavsett vilken nivå de befinner sig på. Tryck bara på gasreglaget på höger handtag för att åka framåt och accelerera – dra i spaken på vänster handtag för att sakta ned eller backa.

Ny skrovdesign tillverkad av lätt, stark
NanoXcel® -
Yamahas unika NanoXcel®-material är lätt och starkt för snabbare acceleration, högre topphastighet och bättre ekonomi. Så det är perfekt för de nydesignade VX-skroven och karosserna, som nu är 30 mm bredare och ger förbättrad stabilitet och hantering under alla förhållanden

Bokning
Bokningar sker i förväg via hemsidan. Om intresse finns för att utföra en aktivitet samma dag så är det bäst att ringa oss och kolla tillgängligheten samt göra en bokning via telefon. Invänta en bekräftelse och per det mailet är bokningen gjord. Det går också bra att ringa till oss för att kolla tillgängligheten.

Kajaker och utrustning
Prijon har den bästa plasten i sina kajaker och bästa sitt komforten, Pedalsystemet skall sitta för olika längder av personer och då går det snabbt. När man sen väl har ställt in de rätt är de de bästa systemet på marknaden. Dessutom så har de den bästa lösningen på packluckorna med neopren och hårdplast.

Enmanskajak - K1
Kursstabil och lättmanövrerad havskajaker som är utrustade med både roder och skädda. Vi har två modeller; Touryak 500 (mango & blå) är en stor stabil kajak för skärgårdspaddling, snabb framåt och svänger bra. Gjord till personer mellan 75-120 kg för bästa stabilitet och sjöegenskaper. Den andra är en Motion (röd & mango), en skärgårdskajak för personer mellan 65-90 kg. Bägge är mycket uppskattade kajakmodeller av såväl expert som novis!

Tvåmanskajak - K2
Stor och stabil tvåmanshavskajak, modell Poseidon (grön), perfekt för er som föredrar att paddla tillsammans eller sällskapet som behöver en kajak med stor lastkapacitet. Det är stabilare att paddla K2 än K1, således passar denna kajak bra för nybörjarna eller förälder/föräldrar med barn. Det finns dock ingen sits där men för dagsturen brukar det räcka med några dynor. Alla våra tvåmanskajaker är utrustade med roder.

Med buss: Bussförbindelse finns med SL buss 626 från Danderyd. Hållplats Klintsundet. Med båt: Om du kommer söder ifrån, från Gällnan så finns broöppning tillgänglig mellan 8-20 varje dag under juni-juli-augusti. Telefonnummer till brovakten är 08-54243180 Med bil: När du kommit av färjan över till Ljusterö så kör du vägen och svänger vänster vid två tillfällen där det är skyltat Östra Lagnö. Tar ca 15 min.

Information! Innehållet är översatt med Google Translate och kanske inte stämmer till 100%!

Res till: Ljusterö

Sök resa med Waxholmsbolaget till Ljusterö