På högsta våningen, plan tre, med en makalös utsikt över det skimrande vattnet i Baggensfjärden, hittar du Artipelag Restaurang.
Med ett marint trägolv, stora panoramafönster och en öppen spis omges hela matsalen av en atmosfär av frid och harmoni. Möblerna, inklusive borden och stolarna från November-serien, är skräddarsydda för Artipelag och utformade som en hyllning till det vackra novemberljuset. Under hela sommarsäsongen, från onsdag till söndag, kan du njuta av en lockande sommarbuffé med en mångfald av kalla och varma rätter samt utsökta desserter från Artipelags eget konditori.
All mat tillagas från grunden av kökschef Patrik Gullmarsvik och Artipelags kockar. Menyn hämtar inspiration från den omgivande naturen och sätter fokus på säsongens bästa råvaror från närområdet. Alla desserter tillverkas på ett skickligt och kvalitetsmedvetet sätt av chefskonditor Annie Hesselstad tillsammans med Artipelags konditorer och bagare.
Annie Hesselstad blev den första kvinnan någonsin att utnämnas till 2022 års Nobelkonditor. En Nobelbakelse, inspirerad av desserten som serverades på Nobelbanketten, återfinns ofta på menyn.