Nord/Sydlinjen - skärgårdens röda tråd

Nord/Sydlinjen - skärgårdens röda tråd

Välkommen på en 70 sjömil lång båttur utmed hela vår vackra ytterskärgård. Från Arholma Nord/Simpnäs i norr till Nynäshamn i söder.

Adress: Södra Blasieholmshamnen 9
Ort: 111 48 Stockholm
Telefon: 08-600 10 00
Email: kundtjanst.waxholmsbolaget@sl.se
Webbsida: www.waxholmsbolaget.com/resa/-106/nordsydlinjen...

Dagligen 25 juni - 19 augusti 2018
Alla dagar från måndag 25 juni till och med söndag 19 augusti 2018 stannar båtarna vid ett 30-tal av ytterskärgårdens finaste utflyktsmål. Här kan du hoppa av om du vill. Eller byta till en annan linje. Tillsammans med de övriga båtlinjerna i skärgården, ger Nord/Sydlinjen dig fantastiska möjligheter att upptäcka alla delar av Stockholms skärgård.


Biljetter
Det är samma biljettsystem på Nord/Sydlinjen som på alla andra av Waxholmsbolagets båtar. Därför fungerar det utmärkt att använda 5-dagarsbiljetten och 30-dagarsbiljetten, som båda är prisvärda alternativ om du vill spendera mer än en dag i skärgården. Vill du åka hela Nord/Sydlinjen på en dag och inte vill köpa en periodbiljett, behöver du två enkelbiljetter, eftersom det är en båt som går i södra skärgården och en som går i norra och det blir ett byte på vägen.

Rutten från norr till söder
Vid alla bryggor, utom Arholma Nord, går det andra båtlinjer från Waxholmsbolaget, som du kan byta till eller från. På vissa ställen finns det planerade anslutningar, så att du till exempel kan åka från Vaxholm och ansluta till Nord/Sydlinjen utan längre väntetid. Den informationen hittar du i tidtabellerna 40 A och B eller om du planerar din resa med hjälp av reseplaneraren.

Notera - om du vill resa från några av de mindre bryggorna måste du ringa och beställa påstigning. Dessa bryggor är märkta med en telefon i i tabellen.

Kom i håg att fälla upp semaforen om du vill med båten!
Precis som med bussen åker båten förbi om det inte står någon vid hållplatsen på bryggan. För att kaptenen ska kunna se att du står på bryggan, måste du alltid fälla upp semaforen och vända den mot det håll båten kommer ifrån. Komplettera gärna med ficklampa och/eller den digitala semaforen som finns i vår app när det börjar bli mörkt.

Information! Innehållet är översatt med Google Translate och kanske inte stämmer till 100%!