Grisslehamn

Grisslehamn ligger 11 mil norr om Stockholm och har i alla tider varit porten till Ålands hav.

Avståndet till Åland från det svenska fastlandet är som kortast just här och det går dagligen färjor till och från Eckerö på åländska sidan. I det gamla fiskelägets hamn finns fiskaffärer och kaféer. Från Grisslehamn fraktades förr posten till Åland och som ett minne av detta arrangeras varje år en postroddtävling över till Eckerö.

Vill du göra upptäcktsfärder i Grisslehamn med omgivningar finns cyklar att hyra på flera ställen. Konferensanläggningen Hotell Havsbaden som legat här sedan 1903 arrangerar mängder med aktiviteter som, fisketurer, skärgårdsutflykter, kajakpaddling och annat.

Upplev Grisslehamn även vintertid, om vintern är kall blir det fina skridskoisar. Besök julmarknaden vid Albert Engströmsgården, gå på spa och ät på förstklassig restaurang på Hotell Havsbaden, shoppa härlig choklad och vacker inredning i hamnen. Ytterligare några restauranger har helgöppet under vintern och delikatesser finna att köpa i fiskebodarna året runt. Närproducerade kalkonprodukter säljs på gårdsbutikM

Samarbetspartners