Galleri & Café Roddarhuset i Vaxholm

EN KREATIV MÖTESPLATS I FANTASTISK SKÄRGÅRDSMILJÖ!

I Ekuddsparken direkt vid vattnet med utsikt över södra Vaxholmsfjärden ligger Roddarhuset.
Här finns GALLERI, KONST- & HANTVERKSBUTIK och CAFÉ.

Adress: Östra Ekuddsgatan 21
Ort: 185 31 Vaxholm
Telefon: 0734 34 36 10
Email: helene@roddarhuset.se
Webbsida: roddarhuset.se
ÖPPETTIDER
Se vår hemsida för aktuella öppettider!I fantastisk skärgårdsmiljö direkt vid havet ligger Roddarhuset. Ett gammalt båthus som 2007 byggdes om till konstgalleri. Idag finns här också en konst- & hantverksbutik och ett sommarcafé.

I år arrangerar Roddarhuset 10 konstutställningar i stora galleriet och i vår butik hittar du ett varierat och brett urval av konsthantverk och konst från hela landet.
Med caféets vidunderliga utsikt över fjärden intas lunch eller fika utomhus. Vi serverar härliga sallader, pajer och smörgåsar på surdegsbröd, kaffe, te, kalla drycker, hembakat fikabröd och glass.
Byggnaden är en del av Vaxholms kulturhistoria. Huset ritades av den kände arkitekten Cyrilus Johansson åt Vaxholms Roddförening. Det byggdes om till galleri 2007 av Jan Qvist och Helene Hombert Qvist som då valde att kalla det Galleri och Café Roddarhuset.
I år (2022) har vi drivit det i 16 år och har haft över 150 utställningar. Åren 2011 och 2021 har vi även arrangerat Vaxholms Skulpturpark i ett samarbete med Vaxholms stad.

Varmt välkomna till vårt galleri och café!
Helene och Janne

Resa till:

Sök resa med Cinderella till Vaxholm

Med båt från Stockholm till Vaxholm. Med Buss 670 från Tekniska högskolan (ca. 25 minuter) till Söderhamnsplan. Promenad ca: 10 minuter utmed kajen till Gästhamnen och sedan vidare på Östra Ekuddsgatan fram till Ekuddsparken. Roddarhuset ligger till vänster direkt vid vattnet.

Information! Innehållet är översatt med Google Translate och kanske inte stämmer till 100%!

Res till: Vaxholm

Sök resa med Waxholmsbolaget till Vaxholm

Sök resa med Cinderella till Vaxholm


Alla artiklar