Sommarlugn på Nåttarö

  • Nåttarö är ett semesterparadis, där det varken finns permanentboende eller sommarhus. Här kan du som besökare leva det enkla livet.
  • Nåttarö / Södra skärgården
Nåttarös mest populära strand, Storsand, blev utsedd till den bästa sandstranden i ett test i tidningen Expressen.

När ryktet på hösten 2015 gjorde gällande att Skärgårdsstiftelsen sökte ny arrendator till Nåttarö såg Peter Ljung sin chans att förverkliga en gammal dröm: att få arbeta på heltid med något som har en koppling till havet. Han besökte den 570 hektar fantastiska sandön och fick åka runt på en fyrhjuling tillsammans med tillsynsman Ove Nilsson. – I mötet med den fantastiska naturen, och stränderna med sand och klappersten, kände jag mig ödmjukt hoppfull. Tänk om jag skulle få chansen att ta mig an det här? Och så blev det. Av en lång rad intressenter föll valet på familjen Ljung som sedan tidigare bland annat driver restaurang Kroken i Nynäshamn.

– Verksamheten på Nåttarö engagerar hela familjen och idag är fyra generationer involverade i driften på ön på olika sätt. Det är jag och min fru Carina, våra fyra barn med respektive och farmor Maggan. Våra barns småttingar är också med på ett hörn.

2016 blev det första året för familjen Ljung på Nåttarö och säsong två bjuder på en hel del nyheter. Det blir livemusik på logen och på restaurangen, som har en av skärgårdens bästa solnedgångar, blir det levande jazz- och visinfluerad musik. – En annan nyhet många säkert gläds över är att vi har en massageterapeut på ön.

Handla här
Precis som tidigare är det Magnus och Leila som driver handelsboden och i butiken hittar du allt som man kan behöva under en veckas vistelse på ön. Från bröd och det man ska ha på grillen till fiskehåvar och snorklar. Nytt för i år är att det finns två klädbutiker på ön som erbjuder kläder från Pelle P samt emma och malena.

BOENDE
Det finns ett vandrarhem, en stugby som ligger centralt på ön, och tältplatser både för säsongcampare och gäster som vill stanna någon eller några nätter. Nytt för i år är också att det går att hyra den stuga på Ängsholmen där konstnären Egil Malmsten spenderade somrarna med sin familj på 50-talet.

Läs mer på
nattaro.se

 

Sök

Väl kategori nedan
Stäng