Nynäshamns rökeri – en charmig turistmagnet

  • Mitt i Nynäshamns genuina gästhamn och invid kajen där skärgårdsbåtarna lägger till hittar du Nynäshamns rökeri. Den välbesökta butiken startades redan 1986 och säljer allt från rökta räkor och lax till andra delikatesser i en charmerande, gammal saluhallsmiljö.
  • Nynäshamn / Södra skärgården
Foto: Av Pewee (Eget arbete) [CC BY 3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by/3.0)], via Wikimedia Commons -

Rökeriet arbetar dagligen med att sälja och förädla fisk och i den mån det går vill de gärna erbjuda ett miljömärkt sortiment. Sortimentet försöker de också anpassa efter kundernas önskemål. I butiken får du manuell betjäning och den kunskapsrika personalen tar väl hand om dig. Här finns bland annat färska och rökta räkor, lax, makrill och rökeriets egna inläggningar av sill och strömming. Det finns även ett smarrigt utbud av bland annat Utölimpa, ostar, marmelader och honung. 

Miljömedvetet hantverk med skärgårdssmak
I relation till kvaliteten är Nynäshamns rökeri en mycket prisvärd upplevelse på alla sätt och vis. Maten är ett äkta hantverk med en härlig smak av skärgården. Nynäshamns rökeri är också förstahandsmottagare av fisk från småskaligt fiske i närheten vilket de själva ser som ett viktigt kulturvärde – att aktivt stödja de få kustfiskare som finns kvar i området. De har också ett hållbarhetstänk och miljö i fokus där de bland annat är Sveriges första rökeri som har MSC-certifierade rökta räkor.

Öppet året om
Vägg i vägg med fiskaffären, på hörnet längs kajkanten ligger Kökeriet som både har en inbyggd veranda och en uteservering med plats för 100 gäster där du antingen njuter av delikatesserna sommartid med utsikt mot hamnen, eller sitter du bekvämt inomhus i värmen på verandan under höst och vinter. Här kan du förtära allt från skaldjurstallrikar och fisksoppa till varmrökt lax eller olika rätter med räkor i fokus. Du kan också beställa takeaway och picknicka någonstans i området.

Sök

Väl kategori nedan
Stäng