SEMESTER TILL SJÖSS

  • Allt fler väljer att hyra båt och ge sig ut i skärgården. För dem som bor i Stockholm med omnejd är det ett alternativ till utlandssemestern och för turister från andra håll i världen är det en chans att komma riktigt nära den exotiska skärgården.

SKEPP OHOJ
Per Karlbom, du driver företaget Hissa segel som hyr ut segelbåtar med skeppare.

Vad kännetecknar era skeppare?
– Alla har fartygsbefälsexamen, vilket innebär att de har behörighet att ta ut gäster ombord. Vi är också noga med att välja personer som är sociala, utåtriktade och språkkunniga så att det blir trevligt att umgås på båten. Under seglatsen fungerar skepparna också som guider.

Kan du dela med dig av något personligt minne från en seglats där du själv varit skeppare?
– Jag seglade ut till Stora Nassa med en schweizisk familj och de tyckte att det var helt fantastiskt. Genom att uppleva färgerna och det glittrande havet tillsammans med dem fick jag se skärgården med nya ögon.

För mer information besök www.hissasegel.se

 

ÄVENTYR PÅ SEMESTERN
Per Flodmark, du driver Sailmarine som hyr ut båtar med eller utan skeppare.

Vilka är fördelarna med att hyra båt?
Alla våra båtar har all utrustning som behövs; från flytvästar och grill till stävstege så man kommer i land. Det är ett ganska stort företag att äga en segelbåt och när man får man upplevelserna utan allt arbete runt omkring. Många av dem som hyr båt av oss har haft egen båt tidigare, eller har växt upp med segelbåt. – Vi ser också att allt fler som inte har seglat tidigare väljer seglingssemester för att det är en ny och spännande upplevelse. Många väljer att hyra en skeppare under ett par dagar och ser det som en chans att lära något nytt under semestern.

Har ni något ess i rockärmen som ni drar fram om det blir regn flera dagar i sträck?
– Det finns många gäst- och naturhamnar i skärgården där det finns bastu. Blir det regnigt kan de som seglar med våra båtar räkna med en lista på öar där bastun är igång.

För mer information besök www.sailmarine.com

FULL FART PÅ HAVET
Har du åkt ribbåt i skärgården? Om du har gjort det vetdu precis vilken häftig upplevelse det är. Om inte så har du något att se fram emot. Att susa fram över vattnet i en ribbåt är en natur- och fartupplevelsen och man får se skärgården på ett annat sätt. Flera företag erbjuder ribbåtsturer i Stockholms skärgård och det är roligt för både barn och vuxna. På med bekväma kläder och skor och upplev en fartfylld tur som får det att kittla i magen. Barn behöver vara minst 140 centimeter långa för att nå ner med fötterna till durken.

Taggad: 

Sök

Väl kategori nedan
Stäng