26 april 2024 - 27 april 2024

Målande Mammor - Välkomna - vernissage 19 april

  • Maud Ahlinder och Annika Waenerlund Hökerberg är gamla vänner och båda bosatta på Ljusterö. De är även döttrar till två framstående konstnärsmammor. I en gemensam utställning presenterar de verk av Henny Ahlinder (1921 - 2021) och Marga Waenerlund (1920 - 1994).
  • Ljusterö / Mellersta skärgården
  • / Ljusterö konstförening och konsthall

mammorna

Henny Ahlinder Marga Waenerlund

Hennys varma och illustrativa målningar i både olja och akvarell hämtade inspiration från grönskan, havet och blommorna. Marga uttryckte sin starka koppling till Göteborgskoloristerna och västkusten genom sin kraftfulla färgpalett och dramatiska penseldrag. Båda konstnärinnorna, med sina rötter i havet och Norge, delade en gemensam nämnare i sitt konstnärliga skapande.

Öppettider
fredag 26/4 kl. 15 - 18, lördag 27/4 kl. 13 - 16

Fler evenemang i: Mellersta skärgården

Sök

Väl kategori nedan
Stäng