Skärgårds turnén-23 juli Österskärs Havsbad

Konserten går av stapeln på på stranden framför Restaurang Solbrännan. Medtag egen solstol eller filt om du vill sitta. Konserten genomförs även vid regn.

Årets artister är:

Ebbot Lundberg, Viktoria Tolstoy och Peter Carlsson.

Läs mer om konserten här!

Köp biljetter här!

SAMTLIGA KONSERTER BÖRJAR 19.00
INSLÄPP FRÅN 17.00

Idén med Skärgårdsturnén fick Tina 2014 då hon under ett par somrar medverkat på andra liknande lokala turnéer i Sverige såsom Hovturnén i Skåne och Packmopedsturnén i Värmland. De turnéerna gick till häst och moppe, och där såddes det första lilla fröet – kunde det inte vara en idé att göra en liknande turné till sjöss?!  Alla dessa fantastiskt fina miljöer som finns i skärgården är ju som gjorda att göra konserter på…

Och så blev det, många möten och hundratals telefonsamtal senare kunde vi sommaren 2016 sjösätta Skärgårdsturnén på riktigt! Medverkade gjorde några av Sveriges finaste artister och musiker, konsthantverkare, liksom flera lokalproducerande mat- och dryckesproducenter. Och det är hela vår idé med Skärgårdsturnén; att bjuda den semestrande publiken på en helhetsupplevelse – konsert, mat och dryck på första parkett i världens vackraste skärgård! Kanske i en solstol med picknickkorgen intill.

Artister och musiker reste de första två somrarna till respektive spelplats med den eminente kaptenen Olle Neckman och hans vackra mahognybåt Maria. Olle har stor erfarenhet av sjöliv och det han inte vet om skärgården – det vet ingen!

Sommaren 2016 besökte vi Djurönäsets vackra och nybyggda folkpark, Möja Dansbana, Säby Säteri, Värmdö Hembygdsmuseum och Grinda! Och detta gjorde vi tillsammans med bl.a. Louise Hoffsten, Rigmor Gustafsson och Lill Lindfors. Sommaren 2017 förlade vi vår premiär på Malma Gård på Värmdö – en unik kväll för oss alla att spela på den vackra gården omgiven av kor, fält och ängar. Därefter besökte vi Kärleksudden i Norrtälje, Kastellet i Vaxholm, Möja Dansbana och Tullhusparken på Dalarö. Liksom 2016 avslutade vi på Säby Säteri på Ingarö. Artisterna som medverkade under denna sommar hette Tomas Andersson Wij och Uno Sveningsson.

Sommaren 2018 utökade vi med ytterligare en konsertplats  – 7 konserter blev det sammanlagt mellan 22 och 29 juli. Vi inledde också ett underbart samarbete med Briggen Tre kronor och Hållbara hav. Artisterna 2018 var Lill Lindfors, Jack Vreeswijk och Love Antell.

Vi som arbetar med Skärgårdsturnén är Lars-Göran (L-G) Palmér (projektledare), Camilla Nyqwist (ass projektledare), Tina Ahlin (konstnärlig ledare), Skärgårdsfoto (Skärgårdsturnéns fotograf), Morgan Ågren (projektassistent), Lea Palmér (projektassistent), Johan Strindberg (kapellmästare), Malin Thorsdotter (volontäransvarig).

Tillbaka till evenemangslistan!
Var:
När: 23 juli 2019 19:00-23 juli 2019 23:59

Evenemang i: Norra skärgården


    Samarbetspartners