Vinn den nya skärgårdsboken Bilder av Tynningö

Visitskärgården tillsammans med författarna av ”Bilder av Tynningö” lottar ut boken till 3 vinnare.

Bakom ”Bilder av Tynningö” ligger 25 års skärgårdsforskning, som nu till sist har samlats i en bok.

Boken spänner över 480 sidor, med hundratals bilder, 48 färgsidor och inte mindre än 15 kartor, inklusive en stor separat färgkarta med mängder av ortnamn som saknats på tidigare kartor.

Utöver Tynningö med närområde berör boken historia från inte minst Vaxholm och Värmdö. ”Bilder av Tynningö” innehåller också ett stort register och är ett ovärderligt referensverk att ha i bokhyllan för läsaren med intresse för den här delen av skärgården, men i boken finns också spännande och gripande skildringar.

Till det finns en djuplodande berättelse om båttrafikens utveckling kring Tynningö och i Stockholms skärgård, från de första ångbåtarna fram till i dag, specialskriven av experten Hans Langenstedt.

    Boken är skriven av tre öbor:

  • Hans Langenstedts del beskriver Tynningös historia – område för område.
  • Gustav Dahlanders del skildrar på ett genomgripande och intagande sätt den stora förvandlingen av ön under 200 år – från sätesgård till dagens villor.
  • Boken avslutas med dikter av Leif B Magnusson som målar unika bilder av tillvaron som fastboende på en skärgårdsö av i dag. 

För att delta i tävlingen svarar du på frågan nedan och skriver kortfattat varför just du vill vinna. (Svaret finns på tynningo.wordpress.com

3 personer med rätt svar vinner 1 bok vardera

Tävlingen pågår mellan måndag 20 juli och söndag 16 augusti.

Fyll i uppgifterna nedan


Samarbetspartners