Konsert med Stacey Kent

Den 4 och 5 oktober 2019 får Artipelag ett kärt återbesök av den amerikanska jazzsångerskan och världsartisten Stacey Kent och saxofonisten Jim Tomlinson.

Foto: Nicolas Nodland, Diane Sagnier

Vissa musiker utvecklar framgångsrika samarbeten över tid. Men Stacey Kent och Jim Tomlinsons besynnerliga kemi slog till direkt, som om de var passande bitar i ett gemensamt musikaliskt pussel.

Under en 20 år lång karriär har framgångarna varit många. En serie med prisvinnande album med standards ledde vidare till ett rikt och varierande uttryck som nådde sitt zenit på senaste albumet I know I dream, som tilldelades Jazz Vocal Album of the Year under 2018 Jazz Japan Awards. En orkesterplatta fyllt med bossanova, standards och nya låtar komponerade av Jim Tomlinson tillsammans med bland annat nobelprisvinnaren Kazuno Ishiguro, som Stacey och Jim arbetar med sedan sju år tillbaka.

Efter att ha skrivit på för erkända Blue Note under 2007 har deras skapelser blivit än mer eklektiska. Och Staceys stora språkkunskaper har fört med sig att hon kunnat ge ut ett album helt på franska –Raconte-Moi – och hennes flytande portugisiska har möjliggjort samarbeten med brasilianska artister som Marcos Valle, även känd som bossanovans fader.

Tillsammans med Claes Cronas fantastiska trio kommer Stacey och Jim framföra en repertoar av låtar som visar på duons hela bredd av färdigheter och som ger en fingervisning om varför deras lyssnarskara bara fortsätter växa.

Köp biljetter här!

Speldatum

Fredagen den 4 oktober 2019 kl 19.00.
Lördagen den 5 oktober 2019 kl 19.00.

Observera att vi endast säljer biljetter till våra evenemang via Ticketmaster. Köp aldrig dina biljetter genom ViaGoGo eller någon annan biljettleverantör.

Biljettpriser

450 kr – Ordinarie

Art.Pass

395 kr – Art.Pass-medlemmar (se utskickat medlemsmejl)

 

Tillbaka till evenemangslistan!
Var:Artipelag

Speldatum:
Fredagen den 4 oktober 2019 kl 19.00.
Lördagen den 5 oktober 2019 kl 19.00.
När: 4 oktober 2019 19:00-5 oktober 2019 23:59


Samarbetspartners