STF af Chapman & Skeppsholmen

Kanske Stockholms vackraste vandrahem! Centralt beläget med fina omgivningar och utsikt över Gamla Stan och Kungliga Slottet ligger STF af Chapman & Skeppsholmen Vandrarhem. Bor gör du bekvämt på den tremastade fullriggaren af Chapman eller i Hantverkskasernen.

Adress: Flaggmansvägen 8
Ort: 111 49 Stockholm
Telefon: +46-84632280 (bokningen)
Email: chapman@stfturist.se
Webbsida: https://www.svenskaturistforeningen.se/anlaggni...
Antal rum: 77
Antal bäddar: 100 >
Öppettider: 2018: 1/1-31/12 2019: 1/1-31/12
Incheckning (tidigast): 15:00
Utcheckning (senast): 11:00
Frukost: Frukost året runt
Öppettider (reception): Dygnet runt öppen reception i huset

STF-vandrarhemmet ligger på Skeppsholmen i Stockholm. Vandrarhemmets rum, hytter och sovplatser finns både ombord segelfartyget Af Chapman som är från den senare delen av 1800-talet och i Hantverkskasernen som tidigare var en militäranläggning.

Moderna Museet och Östasiatiska museet ligger inom gångavstånd. Du kan välja mellan rum eller fartygshytter. Rummen i huvudbyggnaden har stora fönster, högt i tak och utsikt över vattnet eller parken. Några av fartygshytterna har en liten sitthörna och ett litet fönster med utsikt över staden. Båda rummen och hytterna har tillgång till delat badrum. Vandrarhemmet erbjuder en traditionell, svensk frukostbuffé och på det egna kaféet serveras lättare måltider. Här finns också ett gemensamt kök där du kan laga din egen mat. Från juni till augusti kan du koppla av på Af Chapmans soldäck med mat och dryck från Bar & Bistron.

Från T-centralen/Cityterminalen är det en cirka tjugo minuters promenad. Du kan även ta buss nr 65 som går hela vägen ut till Skeppsholmen.

Närmaste tunnelbanestation är Kungsträdgården på den blå linjen. Väl framme väljer du uppgången mot skärgårdsbåtarna och promenerar sedan 7-8 minuter mot Skeppsholmen.
För mer information om lokaltrafikens tidtabeller besök www.sl.se .

Från Arlanda, Bromma och Skavsta flygplatser är det enkelt att ta sig till Stockholm och Cityterminalen/T-Centralen med flygbuss, www.flygbussarna.se. Från Arlanda kan du även ta dig snabbt till Stockholm med tåg, www.arlandaexpress.se.

På Skeppsholmen finns flera avgiftsbelagda parkeringsplatser.
GPS-koordinater: N59.324963°, E18.080664°