STF af Chapman & Skeppsholmen

Kanske Stockholms vackraste vandrahem! Centralt beläget med vacker omgivning och utsikt över Gamla Stan och Kungliga Slottet ligger STF af Chapman & Skeppsholmen. Välj mellan eget rum eller bädd i flerbäddsrum/sovsal. På gångavstånd väntar Stockholms nöjen, restauranger och museer.

Adress: Flaggmansvägen 8
Ort: 111 49 Stockholm
Telefon: +46-8463226
Email: chapman@stfturist.se
Webbsida: https://www.svenskaturistforeningen.se/anlaggningar/stf-stockholmaf-chapman-vandrarhem-baten/
Öppet
Året runt

Bo på en båt mitt i huvudstaden eller i historisk byggnad med utsikt över Gamla Stan! Vid Skeppsholmens kaj ligger fartyget och vandrarhemmet STF af Chapman & Skeppsholmen. Här gungas du till sömns i någon av fartygets hytter. Välj mellan enkel- och dubbelhytt med eget badrum eller stor hytt med plats för upp till sex bäddar. I en vacker 1800-talsbyggnad på land ligger Hantverkshuset. Här finns fler rum samt den dygnet-runt-öppna receptionen. I byggnaden ligger även vårt kafé som serverar enklare luncher och fika. Frukostservering, självhushåll, bagageförvaring och tillgång till tvättstuga hittar du här.

Få boenden i Stockholm förenar ett så centralt läge med ett boende till ett överkomligt pris som vandrarhemmet af Chapman & Skeppsholmen. Hos oss möts världsresenärer, affärsgäster, backpackers och barnfamiljer av alla nationaliteter.

Fartyget af Chapman är en riktig klassiker som legat för ankar vid Skeppsholmen sedan 1937. Fartyget är ett av stadens mest kända riktmärken och har fungerat som vandrarhem sedan 1949. Fullriggaren renoverades 2008, från köl till mast, och här bor du i komfortabla hytter, några av dem har restaurerats till ursprunglig stil.

I vacker omgivning på Skeppsholmen i Stockholms absoluta centrum har du gångavstånd till det mesta i huvudstaden. Museer, restauranger, shopping och nöjen. Med Djurgårdsfärjan tar du dig lätt över till Skansen, Cirkus och Gröna Lund och på bara några minuter promenerar du till Strömkajens skärgårds- och sightseeingbåtar samt vidare till Kungsträdgården. Busshållplats inom 200m samt tunnelbana och skärgårdsbåtar inom fem minuters promenad ger närhet till hela Stockholmsregionen.

Kort om STF af Chapman & Skeppsholmen:
• Receptionen ligger i Hantverkshuset på land. Den är öppen dygnet runt.
• Frukost serveras i huset vardagar kl 07.00-10.00 och helger 7.30-10.30. Frukost kan köpas till på plats eller i samband med din bokning.
• Bokningen är öppen mån-fre 8.00-18.00, övriga tider är receptionen behjälplig.
• Det ingår lakan och handduk i alla våra priser. Du bäddar själv.
• Avresestädning ingår i logipriset.
• Självhushållskök finns för dig som önskar.
• För information och bokning av handikappanpassade rum, vänligen ring receptionen.
• Parkering (extern) finns i anslutning till huset. Du betalar i automaten: 120 kr/dygn alt. 20 kr/timme.
• Konferens i Gunrummet, som ligger i aktern av af Chapman, erbjuder historisk atmosfär och rymmer upp till 10 personer i styrelsesittning.

Från T-centralen/Cityterminalen är det en cirka tjugo minuters promenad. Du kan även ta buss nr 65 som går hela vägen ut till Skeppsholmen.

Närmaste tunnelbanestation är Kungsträdgården på den blå linjen. Väl framme väljer du uppgången mot skärgårdsbåtarna och promenerar sedan 7-8 minuter mot Skeppsholmen.
För mer information om lokaltrafikens tidtabeller besök www.sl.se .

Från Arlanda, Bromma och Skavsta flygplatser är det enkelt att ta sig till Stockholm och Cityterminalen/T-Centralen med flygbuss, www.flygbussarna.se. Från Arlanda kan du även ta dig snabbt till Stockholm med tåg, www.arlandaexpress.se.

På Skeppsholmen finns flera avgiftsbelagda parkeringsplatser.
GPS-koordinater: N59.324963°, E18.080664°