Utö Gästhamn

Utö Gästhamn

Utö Gästhamn, 250 platser mitt i Gruvbyn på Utö

Adress: Gruvbryggan
Ort: 130 56 Utö
Telefon: 08-501 57 450
Email: bryggan@utogasthamn.se
Webbsida: www.utogasthamn.se
Öppet:
Valborg till mitten av oktober
Hamnreception 09.00-16.30 (21.00 högsäsong)
Off season receptionen Utö Värdshus

I yttersta havsbandet i Stockholms södra skärgård ligger Utö och Utö Gästhamn. Hamnen ligger mitt i Gruvbyn med ett rikt utbud av restauranger, butiker och evenemang. Men bara ett stenkast bort finns också härliga sandstränder och orörd natur, med promenad- eller cykelavstånd till en alldeles egen glänta eller vik.

I Utö Gästhamn finns plats för ca 250 fritidsbåtar. Maxdjup är cirka 3,5 meter. Båtar med djupgående på mer än 2,2 meter samt båtar som kräver längsgående förtöjning rekommenderas att kontakta Hamnreceptionen för att reservera plats.
I Hamnboden finns reception, duschar, bastu, tvättstuga och toaletter. Sop- och miljöstation ligger på gångavstånd från hamnen och du kan fylla på färskvatten.

Hamnen har två delar, en i norr och en i söder. I den norra hamnen finns sjömacken och det är också där de reguljära Waxholmsbåtarna lägger till. Den södra delen, med inlopp söder om Persholmen, är ofta lite lugnare och under högsäsong är det också lättare att få plats där

58.967 N 18.330 Ö
Waxholmsbåtar dagligen från Årsta Brygga, Haninge. Sommartid även förbindelser med Stockholm, Tyresö, Dalarö och Nynäshamn.

Res till: Utö

Sök resa med Waxholmsbolaget till Utö


Alla artiklar