Stockholms vackraste utomhusbad finns i Saltsjöbaden

Njut av en härlig skärgårdsmiljö där du kan sola, bada, basta och äta gott i vår trevliga restaurang

Separata kallbadhus för damer respektive herrar. För barnfamiljerna finns en härlig sandstrand.
För mer information se www.saltisbadet.se
Följ oss på Facebook och Instagram

Adress: Torben Gruts väg 8
Ort: 133 39 Saltsjöbaden
Telefon: 08 – 717 05 52
Email: info@saltisbadet.se
Webbsida: www.saltisbadet.se
Öppet
08:30 – 18:00 dagligen, medio maj – medio september

Foto: Scott Gog

Välkommen till Saltsjöbadens Friluftsbad!
Här erbjuds rekreation i en trivsam och vacker miljö.

Saltsjöbadens Friluftsbad byggdes i början av 1900-talet och är ett av få kallbadhus i trä som fortfarande finns kvar på den svenska östkusten. Här finns separata kallbadhus för damer och herrar, samt en gemensam sandstrand. Anläggningen är inspirerad av de kurbad som var populära på kontinenten när förra seklet var ungt. Badhusen är sedan 2012 byggnadsminnesförklarade.

Dambadet byggdes 1913 och renoverades i början av 2000-talet. Det är byggt helt i trä och har härliga soldäck samt bastu och hopptorn.
Herrbadet byggdes 1925 och ritades av arkitekt Torben Grut, som också ritade Stockholms Stadion. Även Herrbadet är byggt helt i trä och renoverades till sin forna glans samtidigt som Dambadet. Här finns bastu, hopptorn och stora soldäck.
Mellanbadet består av en terrasserad sandstrand och en flotte med hopptorn att simma ut till.

Restaurangen finns på Mellanbadet. Där serveras frukost och lunch. Alla rätter är tillagade på plats. Restaurangen kan också anlitas för festarrangemang.


Badet ägs av Föreningen Saltsjöbadens Friluftsbad och är ett kulturarv som vi vill vårda. Du kan vara med och bidra genom att bli medlem i föreningen. Se www.saltisbadet.se för mer information

Enklast tar du dig hit med Saltsjöbanan från Slussen, 30 minuter. Med Waxholmsbolaget får du en trevlig båtresa på ca 60 minuter. Det går att köra bil hit men parkeringsmöjligheterna är ytterst begränsade.

Information! Innehållet är översatt med Google Translate och kanske inte stämmer till 100%!