Båtutflykt till Skokloster Slott

Båtutflykt till Skokloster Slott

Upplev Jane Austens magiska värld

Upplev hjärtat av svensk stormaktstid med en båttur på Mälaren och slottsvandring på Skokloster Slott. Färden från Stockholm går med M/S Evert Taube via den historiska rutten Mälarens Kungsled medan turen från Uppsala går med världens äldsta passagerarfartyg M/S Enköping. Ombord M/S Evert Taube serveras traditionell svensk fika och enklare luncher.

Boka

Adress: Strandvägen, kajplats 16
Telefon: 08 - 12 00 40 00
Email: bokning@stromma.se
Webbsida: www.stromma.se/stockholm/utflykter/slottsutflyk...

Jane Austens värld 1 juni–17 september 2017
Upplev Jane Austens magiska värld på Skokloster Slott i sommar. Här visas dräkter från populära filmatiseringar av den engelska författarens verk i slottets gästrumsvåningar – autentiska och svindlande slottsmiljöer som tagna ur en Austen-roman. Vackra scenerier ramar in filmkostymerna som har burits av skådespelare som Kate Winslet, Hugh Grant och Colin Firth. I utställningen möter vi kända karaktärer som Mr Darcy, Elizabeth Bennet och Elinor Dashwood som berättar om livsstil, dilemman och mode vid sekelskiftet 1800.

Skokloster Slott
Detta fantastiska slott vid Mälaren är det största privatpalats som byggts i Sverige och en sannerligen enastående byggnad. Arkitekturen, de intakta interiörerna och de utsökta föremålen gör slottet till ett av Europas främsta barockslott. Gården är känd sedan 1100-talet, men det nuvarande slottet uppfördes 1654–1676 av greve och fältmarskalk Carl Gustaf Wrangel under den svenska stormaktstidens mest blomstrande period.

I slottet hittar du unika målerier, barockmöbler och fantastiska konsthantverk, bland annat en glaskrona från 1672 som angripits av glassjuka.

Andra resvägar
Vill du boka en resa till Sigtuna eller Bolinders Strand? Eller kanske mellan Sigtuna och Skokloster? Läs mer och boka nedan under Stockholm-Skokloster.

Turfakta
SÄSONG: 30 juni 2018 - 12 augusti 2018

AVGÅR FRÅN: Klara Mälarstrand kl.10:00.

Barn 6-15 år: Halva priset
Barn 0-5 år: Gratis.

Information! Innehållet är översatt med Google Translate och kanske inte stämmer till 100%!