Åk till Norröra med Blidösundsbolaget

Åk till Norröra med Blidösundsbolaget

Inga andra barnprogram har, i generation efter generation, satt så djupa spår i folksjälen som Saltkråkanserien. Tjorven, Farbror Melker och Skrållan finns i alla svenskars hjärta.

Adress: Ferkens Gränd 3
Ort: 111 30 Stockholm
Telefon: 08-24 30 90
Email: kontoret@blidosundsbolaget.se
Webbsida: www.blidosundsbolaget.se/dagsutflykter/#/norrora

Se vår hemsida för aktuella turlistor!

Men det är inte många som vet var TV-serien spelades in för som sändes första gången för 55 år sedan och att Snickargården står kvar precis som då.

Ön heter Norröra och ligger utanför Furusund där Astrid Lindgren bodde sommartid och skrev manuset till TV-serien om barnen på Saltkråkan. Följ med ångfartyget Blidösund dit i sommar!

Söndagarna 3 juli – 21 augusti 2022 går det 111 år gamla ångfartyget Blidösund till Saltkråkan, hon utgår då från Furusund och går via bryggorna i Blidösundet till Norröra.Anslutning finns med snabbgående båt från Stockholm och Vaxholm.
Ombord på Blidösund finns också en 1:a klass ångbåtsmatsal, lägg till 145 kr så får ni en skärgårdslunch kl. 14.00( Pannbiff, stekt lök och rårörda lingon, kaffe ingår).

Om ni vill boka bord för att äta middag från vår à la carte, senare under turen in mot Stockholm, Boka här!

Med ombord från Furusund finns vår egen Saltkråkanguide som ledsagar oss både ombord och genom byn bl.a. till den legendariska Snickargården och berättar om hur det gick till när TV-serien blev till.

Efter guidningen blir det gott om tid för bad eller längre promenader.

Information! Innehållet är översatt med Google Translate och kanske inte stämmer till 100%!