Åk till Norröra med Blidösundsbolaget

Åk till Norröra med Blidösundsbolaget

Tjorvens Saltkråkan

Inga andra barnprogram har, i generation efter generation, satt så djupa spår i folksjälen som Saltkråkanserien. Tjorven, Farbror Melker och Skrållan finns i alla svenskars hjärta.

Adress: Ferkens Gränd 3
Ort: 111 30 Stockholm
Telefon: 08-24 30 90
Email: kontoret@blidosundsbolaget.se
Webbsida: www.blidosundsbolaget.se/dagsutflykter/#/norrora

Se vår hemsida för aktuella turlistor!

Men det är inte många som vet var TV-serien spelades in för som sändes första gången för 54 år sedan och att Snickargården står kvar precis som då.

Ön heter Norröra och ligger utanför Furusund där Astrid Lindgren bodde sommartid och skrev manuset till TV-serien om barnen på Saltkråkan. Följ med ångfartyget Blidösund dit i sommar!

Söndagarna 30 juni – 18 augusti 2019 går det 108 år gamla ångfartyget Blidösund till Saltkråkan, hon utgår då från Furusund och går via bryggorna i Blidösundet till Norröra.Anslutning finns med snabbgående båt från Stockholm, Vaxholm och Östanå färjeläge.
Ombord på Blidösund finns också en 1:a klass ångbåtsmatsal, lägg till 140 kr så får ni en skärgårdslunch kl. 14.00( Pannbiff, stekt lök och rårörda lingon, kaffe ingår). Ni kan också reservera bord för middagen på tel: 08-24 30 90

Med ombord från Furusund finns alltid skärgårdsguiden och underhållaren Michael Blum. Han guidar oss genom byn bl.a. till den legendariska Snickargården och berättar om hur det gick till när TV-serien blev till.

Efter guidningen blir det gott om tid för bad eller längre promenader. På hemfärden blir det allsång, för stora och små barn, med Astrids visor på Blidösunds akterdäck.

Information! Innehållet är översatt med Google Translate och kanske inte stämmer till 100%!