Artipelag

Högst upp i huset på plan tre, med oslagbart läge ovan Baggensfjärdens glittrande vatten finner ni Artipelag Restaurang.

Adress: Artipelagstigen 1
Ort: 134 40 Värmdö
Telefon: 08 570130 50
Email: restaurang@artipelag.se
Webbsida: www.artipelag.se
Öppettider
Se hemsida


Med ett marint trägolv, stora panoramafönster och en öppen spis får hela matsalen en aura av lugn och harmoni. Möblemanget med bord och stolar från November-serien är speciellt framtaget för Artipelag och tänkt som en hyllning till det vackra november-ljuset. Under hela sommaren, onsdag till söndag, serveras en inbjudande sommarbuffé med kalla och varma rätter samt utsökta desserter gjorda i vårt eget konditori. Du kan läsa mer of buffén nedan.

All mat lagas från grunden av kökschef Patrik Gullmarsvik tillsammans med Artipelags kockar. Menyn inspireras av den omgivande naturen, med betoning på säsong och närodlat. Alla desserter tillagas på ett hantverksmässigt och kvalitetsmedvetet sätt, av chefskonditor Annie Hesselstad tillsammans med Artipelags konditorer och bagare.

Vi är stolta över att Annie Hesselstad blev den första kvinnan någonsin att bli 2022 års Nobelkonditor och en Nobelbakelse, inspirerad av desserten som serverades på Nobelbanketten, finns ofta på menyn.

Sommarbuffé med havsutsikt?

Under hela sommaren, onsdag till söndag, serveras en inbjudande sommarbuffé med kalla och varma rätter samt utsökta desserter gjorda i vårt eget konditori. Allt lagas från grunden och inspireras av den omgivande naturen, med betoning på säsong och närodlat.

Rätterna i buffén varierar, men som exempel kan vi nämna rätter såsom kantarell-& ostpaj med karamelliserad lökkräm, kall inkokt lax med fänkålscrudité & dillmajonnäs, Artipelags gubbröra på kavring, ryggbiff, bakad torsk och mycket annat gott.

Pris: 495 kr för vuxna, 225 kr för barn 4 till 12 år, barn upp till 4 år äter gratis.

Boka bord här (bokningar möjliga från kl 11.30 till kl 15.00)

Med SL-buss: Ta buss 474 från Slussen och gå av i Gustavsbergs Centrum. Där sker byte till buss 468 mot Hålludden/Artipelag. Med båt: Sommartid avgångar med Strömma Kanalbolaget till Artipelag. Kostnadsfri gästbrygga för privatbåtar finns. Med bil: Från Stockholm, ta motorväg 222 mot Gustavsberg, avfart Hålludden/Artipelag.

Information! Innehållet är översatt med Google Translate och kanske inte stämmer till 100%!